söndag 19 oktober 2014

Senaste från JimpsGrill


Idag har vi haft barnkalas här hemma för våran lilla Vincent och alla hans glada grabbar i klassen. Minst sagt fullt ös! Efter det drog vi iväg och kikade på en handbollsmatch för att sedan fortsätta hem och grilla kyckling. Så denna helg avrundas helt enkelt med en välsmakande beer-can-chicken, gjord efter alla konstens regler. Dagen till ära fick Lotusgrillen jobba och den är ju faktiskt klippt och skuren för att grilla just denna rätt om du köper till grillocket.

Kyckling är alltid tacksammt att tillaga. Enkelt och gott! Det viktigaste för att få till din kyckling perfekt är att den ska få gå länge på låg temp!


Kycklingen skall alltså grillas med locket på och under en relativt låg temp i grillen. En temp mellan 100 - 150 grader i locket är perfekt.

Beer can chicken:

  • 1 st hel färsk kyckling
  • salt & peppar
  • paprikapulver
  • chicken & steakkrydda
  • olivolja
  • 1 burk öl
Börja med att krydda kycklingen runt om med önskad mängd kryddor och gnid in kryddorna samt pensla med olivolja. Sätt kycklingen på en till hälften fylld ölburk och grilla sedan under lock. I mitt fall 130 - 150 grader i ca 90 min eller tills innertempraturen i bröstfilén samt intill bröstbenet håller minst 68 grader. Klart! Servera och njut... 

Jag serverade kycklingen på ett uppläggningsfat tillsammans med massa blandade grönsaker och en dressing gjort på creme fraiche och sambal oelek. Ställ fram fatet mitt på bordet och sedan är det bara att hugga in! :) Som ni ser på bilden så blir inte kycklingen direkt grillad någonstans utan all värme når kycklingen indirekt, precis som en hel kyckling ska tillagas! Så jäkla enkelt, det är bara att ställa på kycklingen samt ställa in rätt temp och sedan komma tillbaka 90 min senare och plocka av den...

Ha det fint! /Jimps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar