tisdag 23 februari 2016

SockerfilmenIgår såg jag "Sockerfilmen" på Svtplay, eller "that sugarfilm" som orginaltiteln är. Det är en Australiensisk dokumentärfilm om socker och våra sockervanor då och nu. Det är en jättebra och informativ film som passar både den insatte och den omedvetne. Filmen beskriver på ett enkelt och trevigt sätt hur sockret påverkar våran kropp men dem går också in på djupet om hur kroppens mekanik reagerar på både fett och socker. Alla bör se den och få sig en tankeställare!

Ett viktigt inslag i filmen är att dem plockar upp "det dolda sockret" som alla stora företag spelar på för att sälja sina varor i våran medvetna värld. Då dolt socker är lika illa som vanligt socker och med det dolda sockret menar jag bland annat fruktos och glukos. Stora boven här är bland annat frukt som överkonsumeras fruktansvärt mycket både i juiceform, torkad form och koncentrat för att smaksätta saker utan att använda vanligt socker.

Tag bara den senaste trenden med fitness-stämpel som kvarg, bars, protein-pudding, smoothies, shots och mängder av övriga träningspreparat som säljer som smör i solsken just nu. Alla proppade med kolhydrater och kemikalier men det köper vi med hull och hår bara dem marknadsförs med sport eller fitness. Du kan lika gärna käka en snickers och dricka cola istället... så lättlurade är vi människor. Eller så kanske det är så att vi inte går på det utan att tillverkarna gör oss en tjänst och ger oss alibi att äta dessa dåliga produkter fast vi vet att dem är dåliga iom att det står "sport" på förpackningen. Jag menar att ingen kan säga att man inte vet vad man stoppar i sig då det finns en innehålsförteckning på allt vi äter i Europa.

Socker är en drog som vissa kan hantera och andra inte. Oavsett vem du är så tycker jag att man som medmänniska bör ta till sig denna kunskap och sprida den vidare. Visst kan man acceptera socker i vårat samhälle kan jag tycka och att folk får äta vad dem vill men när vi nu på 2000-talet äter dem groteska mängderna som vi gör så blir man äcklad och inte minst orolig för våra barna framtid! Att sedan megastora företag har detta som en strategi och gör stora vinster på att lura och förstöra mänskligheten är ju lika tragiskt som all krig och terror som härjar i världen...

Sockerfilmen på Svtplay hittar ni här! http://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen/sockerfilmen-avsnitt-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar