tisdag 24 april 2012

Falsk potatissallad

 Till kvällsmat blev det som sagt revbenssjäll, vi körde på ett gammal beprövat recept. Klicka här för receptet. Gott som alltid, skulle revbenssjällen som man köper i butik smaka lika gott skulle jag nog köpa det varje dag. En riktigt god marinad/glaze är ju a och o när man gör ribs. Till hade jag tänkt göra coleslaw, men sen ändrade jag mig och gjorde falsk potatissallad istället, utgick ifrån hur jag brukade göra potatissallad på den tiden när man åt potatis. Här kan jag rekommendera att smaka av ofta, prova dig fram så du får till den perfekta balansen mellan smakerna. Så här gjorde jag iallafall:

Falsk potatissallad 4port
  • 2-3 zucchini
  • 1 purjolök
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl majonäs
  • 2 msk kapris
  • 1,5 tsk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • dill (hade ca 3 msk fryst dill)
  • salt
  • peppar
Tärna zucchinin i den storlek du vill ha. Ha i den i en stekpanna med smör, salta och peppra. Fräs tills den blir mjuk, låt svalna. Blanda creme fraiche, majonäs, fransk senap, hackad kapris, riven vitlök och dill i en bunke. Hacka purjolöken och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar eller om det behövs mer av något annat.

Nu är det snart dags för fotboll på tv, är inte speciellt intresserad, brukar kunna stå ut i max 10 minuter, sen blir det nån tidning eller bok istället, men Jimmy brukar offra sig när jag vill se något på tv :) Ha en trevlig kväll!

7 kommentarer:

  1. Vilken god sallad! Det måste jag absolut göra till lördagens grillning! :) Mums!
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det, passade perfekt till grillat med den fräscha zucchini smaken!

      Radera
  2. Jag gjorde en variant av falsk potatissallad i helgen. Mycket gott blev det... betydligt godare med zucchini än potatis måste jag säga. :-)
    Dill hade jag inte i, det lät väldigt gott. Får komma ihåg det till nästa gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! vem behöver potatis! :)

      Radera
  3. Jag gjorde också falsk potatissallad i påskas. Jag tyckte också det var godare än vanlig. Men så är det med mycket man gör nu med lchf...som sagt...varje måltid är en fest ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig, mat ska vara en njutning!

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera