onsdag 30 maj 2012

Pasta och pesto


Har vi blivit helt galna!? Äter vi pasta?? Yes fast LCHF-pasta såklart. Smakade ungefär som vanlig pasta, alltså inte speciellt mycket alls. Pasta har jag aldrig varit speciellt förtjust i, inget jag saknar, men jag tycker alltid att det är kul att prova allt som har med LCHF att göra. Men ihop med mandelpesto så var den här rätten fantastiskt god. Andel kolhydrater per 100gram låg på 13 gram, per portion ca 6gram. Om man verkligen saknar pasta så kan det vara ett bra alternativt nångång ibland. När det gäller mandelpeston så gjorde jag den för första gången förra veckan och det var kärlek direkt, kan bara äta den som den är, supergod. Klicka här för att komma till receptet på mandelpeston. Gjorde lite extra och hade i en burk, tänker mig att det skulle vara väldigt gott på grillade tomater eller zucchinipasta, eller bara ha lite på det grillade köttet. Känner på mig att den där burken inte kommer att överleva länge i vår kyl.
Idag har det varit trädgårdsarbete för hela slanten, har varit till tippen några vändor, känns riktigt skönt. Elsa blev kompis med några maskar. Hon la de i en burk med jord och gräs och så fick de följa med oss att åka bil till soptippen. När vi kom hem så övertalade jag henne till slut att vi skulle lägga tillbaka maskarna i jorden för att de saknade säkert sin familj. Hon var inte helt lättövertalad utan ville väldigt gärna ha maskarna som husdjur. Fick lov att muta henne med att jag skulle göra hamburgare åt henne och Vincent. Hon tog upp en mask i taget och sa hej då, min lilla gullunge!


 Jimmy in action, när vi grävade upp en rabatt på framsidan förra året för att sätta Tujor istället så visade sig att det fanns mängder med såna här stora stenar nergrävda, men nu är stenarna ett minne blott.

 Känner att det börjar bli dags för en rabarberpaj snart, få premiärgöra en LCHF-bärpaj, blir spännande. Min första dag med periodisk fasta går mot sitt slut och jag tycker att det har fungerat riktigt bra, har ätit två mål idag och lite nötter eftersom Jimmy var och spelade fotboll så blev vår kvällsmat så sen. Tror lätt att jag skulle klara mig med bara två mål mat och inget annat. Det som har varit bra idag är att jag har varit hungrig, det brukar jag nästan aldrig vara annars, maten blir ju så mycket godare om man är hungrig. Nu är det lite soffhäng, behöver vila upp oss inför morgondagen inventering. Ha en trevlig kväll! / Camilla2 kommentarer:

  1. Varköpte ni pastan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Har köpt den på ica, har sett den både på en supermarket och maxi. Ha det bra!

      Radera