torsdag 5 juli 2012

Färsk vitkål


Vilket skönt väder det har varit idag. Efter jobbet åkte jag och barnen hem och satte oss i trädgården och njöt av det sköna vädret. Blev lite hopp på studsmattan också, mycket jobbigare än vad man tror. Dessutom hade jag mina små slavdrivare med mig, "Hoppa mer, mamma! Hoppa högre, mamma!" Idag ville jag inte lägga så mycket tid på matlagning. Var egentligen sugen på grönkål, men det kanske bara går att köpa till jul, hittade inget iallafall. Letade också efter savoykål, men jag hade lite ont om tid efter jobbet så jag hade inte tid att leta allt för mycket. Istället blev det färsk vitkål, det är ju skillnad på vanlig som alltid brukar finnas och så denna färska som finns i affärerna nu. Har aldrig testat den innan, smaken var lika, kanske något mildare, men färgen var ju mycket grönare och finare.
Strimlade vitkålen och smörstekte den en liten stund, ville ha lite spänst kvar i kålen, hällde i några deciliter grädde och en grönsaksbuljongtärning och lät det småputtra några minuter. Brukar också ha i philadelphia, blir supergod smak, men idag i värmen kände jag för en lite lättare variant. Till serverade jag en kryddkorv med hög kötthalt.



Köpte hem grönsaksbuljong från Kung Markatta idag, god buljong utan massa konstigheter i, det gillar vi!


Solmys i badenbaden, livet är för härligt ändå!
Ha en trevlig kväll! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Den färska vitkålen är ju underbar. Gjorde Cole Slow häromdagen, blir ju så mycket godare när man har färsk.
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev också riktigt sugen på att göra det, det var ett tag sedan nu. Spännande att testa med färsk vitkål. Tur att jag har över halva kålhuvudet kvar :) Ha det bra!

      Radera
  2. Färsk vitkål är ju så gott! Kan vara äta den som den är! :)
    Härlig sommarbild på dig!
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Smörstekt vitkål är ju bara så underbart, nästan för gott ;)
    man får passa på nu när den finns!

    SvaraRadera