fredag 27 juli 2012

Gårdagen började bra...


Vi hade en kanondag igår, fram till eftermiddagen. Vincent gjorde illa sig när vi spelade fotboll så vi fick tillbringa eftermiddagen/kvällen på akuten. Jag ska inte skriva massa dynga om akuten men kan sammanfatta det med att vi inte var nöjda med besöket. 6 timmar på akuten med en 3 åring som är trött, hungrig och har ont. Till slut tröttnade vi och tog saken i egna händer, gav honom mat och krävde att få ett besked och åkte sedan hem. Beskedet vi fick var att han hade dragit på sig en stukning.

Idag ringer dem tillbaka och säger att dem hittat en spricka i ett ben i foten på röntgenbilderna. Så nu står vi i valet att antingen låta det läka av sig självt eller åka in och gipsa. En gipsad 3 åring mitt i sommaren vore katarstrof, men vi har kanske inget val. Vi avaktar lite och ser om han kan börja gå på foten annars får vi åka in igen.


Vi åt riktigt smarrig mat igår! Musslor som vi gratinerade på grillen. Vi använde blåmusslor som vi förkokade inne på spisen i 5 min. Rensade bort alla stängda och trasiga musslor. Bröt bort det översta skalet och placerade alla musslor i 2 st folieformar.

Gratinerade blåmusslor 2 port:
  • 1 nät blåmusslor
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
Blanda sedan hälften av parmesanen tillsammans med rivet citronskal, dill, gräslök, olivolja, presad vitlök, salt och peppar i en skål. Fördela ut blandningen ovanpå musslorna. Toppa sedan med den resterande osten och hackad persilja. Gratinera i ugnen på 200 grader eller på grillen i ca 10-15 min.


Till musslorna åt vi smarriga fritttas fyllda med champinjoner, soltorkade tomater, schalottenlök och basilika.
Gjorde även dessa på grillen och dem vart kanon. Man kan ju fylla dem här med i stort sett vad man vill och det kommer bli gott.

Frittatas 2 port:
  • 4 st ägg
  • ½ dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 6 st chamoinjoner
  • 6 st soltorkade tomater
  • basilikablad
  • 2 st schalottenlökar
  • salt och peppar
Vispa ihop ägg, grädde och osten. Häll över blandningen i portionsskålar och fyll sedan med godsaker. Vi hade i förstekt champinjon och schalottenlök, 3 st soltorkade tomater i varje och några basilikablad. Körde sedan formarna på grillen, indirekt värme på 150 grader i ca 30 min. Gör dem annars i ugnen.



Ja vi köpte en ny grill igår. Jag har ju länge gått och funderat på att skaffa en kolgrill. Har ju gasol sedan tidigare och är jättenöjd med den men varför inte en av varje. Det vart en Weber One-Touch Premium 57 till slut. Passade på nu när plantagen har sin rea så vi fick den till ett riktigt bra pris. Först var jag inne på att skaffa en Compakt grill, sedan tänkte jag på en One-Touch Orginal. Då var inte klivet upp till en Premium så stort så det fick bli en sån. Jag är supernöjd!


Vincent var också nöjd, han älskar att vara med och greja. Han fick skruva i alla skruvar och jag efterdrog dem.

Idag skall vi åka och hälsa på en kompis i hans sommarstuga på landet. Vi har inte varit där tidigare så vi får se om vi hittar dit. Kommer bli supertrevligt. Ha en skön dag! /Jimmy

4 kommentarer:

  1. Oj, vad tråkigt... hoppas ändå att ni inte behöver gipsa! Håller tummarna!
    Gratis till grillen! Vilka smarriga saker ni har redan lagat på er nya grill! Mums, mums!
    Ha en fin fredag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ajaj... hoppas att det löser sig för honom. Som du skriver så är en gipsad treåring ingen höjdare på sommaren... men ibland har man inget val. :-(

    SvaraRadera
  3. Hoppas det går bra för lillkillen!
    De där musslorna låter som något jag skulle gilla!!

    SvaraRadera
  4. Ja det har gått bra för grabben. Efter några dagars lidande så knatar han nu runt, en aning halt men ändå ingen smärta att prata om. Så med facit i hand så var det tur att vi inte valde att gipsa.

    SvaraRadera