söndag 30 september 2012

Ny veckomatsedel

Vi har en supermysig Söndag tillsammans idag. Vi har nyss kommit hem från bio där vi såg "sammys äventyr 2". Ungarna älskade den! Köpte med oss jättegoda rökta mandlar från coops eget märke som jag verkligen kan rekommendera. Nu skall vi strax dra igång med matlagningen. Blir en klassiker för oss, grillad karre med sallad och sås till. Inga utsvävningar idag alltså.

Vi har alldeles nyss knåpat ihop en veckomatsedel för nästa vecka bestående av endast saker som finns hemma i kyl och frys. En så kallad kylskåpsrensning och det behöver man verkligen ibland. Perfekt att göra en grej av det. Vi skrev upp allt vi hade hemma och skissade snabbt ner fem stycken rätter som täcker dem flesta ingredienserna. Så nästa veckas "tema" kallar vi helt enkelt för kylskåpsrensning och vi ska inte köpa något! Häftig utmaning och här har ni matsedeln..

Tema 3: Kylskåpsrensning
 • Måndag: Wok på räkor, kål & grönsaker
 • Tisdag: Köttfärs, grönt & svampsoppa
 • Onsdag: Låda gjord på fläskfile grönt & ost
 • Torsdag: Zucchinipasta med ostsås
 • Fredag: Rester pga kvällsjobb
 • Lördag: Grillade kycklingklubbor med tillbehör

När vi ändå är inne och pratar veckotema så kommer vi lägga upp en ny omröstning på bloggen precis som vi gjorde för några veckor sedan. Omröstningen kommer precis som då vara öppen en vecka och vi hoppas på ännu fler röster den här gången! Så håll utkik!

Nu ska jag börja förbereda inför middagen! Ha det fint. /Jimps

1 kommentar:

 1. Kanonbra att köra sådana veckor! Alla familjer borde göra så! Tänk vad mycket mat det slängs i alla familjer i Sverige...
  Ha en toppen söndagskväll!
  //Lana

  SvaraRadera