lördag 29 september 2012

Tema Amerikanskt- Ribs & ColeslawIdag avslutar vi vårat Amerika tema med Ribs & Coleslaw. Kunde inte avsluta temat på ett bättre sätt än med ett långkok på grillen! Revbensspjäll är något som dem flesta kanske äter en gång om året, vid jul alltså. Men om så är fallet så kan jag rekommendera att göra det lite oftare, speciellt vid grillsäsong. Köttet innehåller jättemycket smak pga fettet och är oftast väldigt billigt i jämförelse med annat kött.

Klicka här för att komma till receptet på revbensspjällen. I receptet är dem gjorda i ugnen och idag valde jag att göra dem på grillen och det är egentligen ingen skillnad. Indirekt grillning på medelhög värme i 2 timmar.

Klicka här för att komma till vårat enkla recept på Coleslaw. Den är snabbt gjort och passar utmärkt till revbenen. Annars tycker jag man kan servera Coleslaw till det mesta, kött, korv, burgare osv...


Efter två timmar på grillen är köttet klart för uppskivning.

Indirekt grillning betyder alltså briketterna på ena halvan av grillen och maten på andra halvan.

Första av totalt fyra marineringar.
Annars har vi haft en jättebra dag idag. Jag och Vincent har höststädat i garaget, Camilla och Elsa har varit och shoppat kläder. En lugn och skön dag där vi fått mycket gjort.

Nu är det kväll och vi skall strax smälla på en film och mysa ner oss i soffan. Ha en fin kväll på er! /Jimps

3 kommentarer:

 1. Underbart gott! Mums! Perfekt avslutning på amerikansk tema!:)
  Ha en fin fortsatt helg!
  //Lana

  SvaraRadera
 2. Verklgen bara äääälskar revben med massor av kött!!
  Passar på så ofta det finns fint kött i butik ;)
  Men nu va det allt längesen :(

  SvaraRadera
 3. Det ser fantastiskt gott ut! :) Som alltid!
  Har länge varit intresserad att testa själv, men ännu inte kommit mig för.. kanske jag ska våga mig på det nu till veckan, det låter ju trots allt inte speciellt svårt.. det kräver bara lite tid. :)

  Ha en härlig söndag!
  / Sonja

  SvaraRadera