lördag 8 september 2012

Västerbotten- och kantarellomelett


Dagens shoppingrunda är avklarad, nu är vi kalasredo, prylmässigt alltså, men inte bakmässigt, men det ska vi fixa nu. Och då måste man ju ha en rejäl lunch i magen. Dagens lunch blev västerbotten- och kantarellomelett, precis lika gott som det låter. Är ju normal inget större fan av omelett, men med ost, mums!

Västerbotten- och kantarellomelett
  • 2 st ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 0,5-1 dl förvällda kantareller
  • 1 dl riven västerbottenost
  • salt
  • peppar
Börja med att steka svampen, salta och peppra. Riv osten. Sänk värmen på stekpannan, vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra lite. Häll över äggblandning på svampen och toppa med riven ost. Stek tills omeletten har stelnat, jag brukar alltid steka på båda sidorna, men det kan man göra som man vill med.

Nu är dags att baka! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Ost, svamp och ägg är den ultimata kombon! Mycket gott :)

    SvaraRadera
  2. Oh, otroligt gott! Tänk att man kan variera omelette så mycket! :)
    Ha en underbar dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Ja en lyxig omelett sitter aldrig fel! Ha det fint :) /Jimps

    SvaraRadera