torsdag 29 november 2012

Kräftsoppa


Igår gjorde jag i ordning en kräftsoppa, men jag åt den aldrig för jag var ut på stan och åt med några kompisar. En riktigt trevlig kväll, tack tjejer! Mer sånt! Hursomhelst så gjorde jag i ordning en kräftsoppa åt resten av familjen. Det här är en gammal godning som jag har fått receptet av en före detta arbetskamrat. Lika god nu som då, fast i orginalreceptet ska det vara riven morot, det kan man ju göra som man vill med, men igår hoppade jag över. En smakrik och len soppa som passar lika bra som förrätt och som huvudrätt.

Kräftsoppa 4port

  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk skaldjursfond konc.
  • 1 liter vatten
  • 400 gram kavli kräftost 
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vipsgrädde
  • salt
  • peppar
  • dill
  • 1 burk kräftstjärtar
Börja med att hacka schalottenlöken och fräs i en stor kastrull. Ha fond och vatten och låt koka i 5 minuter. Ha i kräftost, creme fraiche, grädde, låt koka upp och smaka av med salt, peppar och dill. Låt småputtra några minuter och precis innan servering har du i kräftstjärtarna så de blir varma.

Kräftost med 1gram kolhydrat/100gram

Nu ska jag ta mig något att äta, har rivstartat morgonen med en grymt axel, rygg och armpass. Idag är det kvällsjobb för mig och ikväll har vi kundkortskväll i butiken och det är något utöver det vanliga.
Matdagboken skriver vi efter hand och alla inlägg kommer att hamna under fliken "Matdagbok NY!"
Ha en bra torsdag, wow redan torsdag! Snart ledig helg igen då! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Åh, vad gott. Det receptet spar jag, det ska jag testa någon helg framöver.

    SvaraRadera
  2. Det är jättegott! Och så enkelt. Har bara gjort det med räkost, men kräftost lär ju vara ännu godare :)

    SvaraRadera
  3. Mums, mums vad gott och värmande med en sådan soppa! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera