söndag 25 november 2012

Söndag


Ja då var det Söndag och till våran förvåning i morse så somnade barnen om i våran säng och gav oss lite sovmorgon, händer inte ofta. Frid och fröjd ända tills vi skulle kliva upp och Camilla säger att det parkerar en bil på våran gård. Då slår det oss,.det kommer ju en kvinna och skall kika på en barnvagn som vi har ute till försäljning! Vart minst sagt panik men vi löste det ganska bra trots allt...

Vi har ingenting planerat för dagen vilket känns jätteskönt så vi får se vad vi hittar på idag. Man har ju alltid lite småsaker som ligger över en med huset så det kanske blir lite sånt.

Igår hade vi en jättemysig dag tillsammans. På eftermiddagen var vi ut och åt jättegod mat, Biff med bearnaise och goda tillbehör som coleslaw, sallad och grönsaker. På kvällen kikade vi på film, åt jättegoda korvar med vin till och njöt av ledigheten. En perfekt ledig lördag!


Det har varit lite tunt på nyhetsfronten ett tag nu gällande tex kokböcker med lchf tema men nu börjar det strömma in på jobbet. Lagom i juletider och framförallt nyårstider med alla nyårslöften som skall infrias så pikar verkligen alla dieter och hälsolivsstilar. Det märkte vi verkligen av vid förra årsskiftet och jag känner på mig att det kommer märkas ännu mera i år!


Lchf är ju superpoppis i bloggformatet men än så länge finns det inte några riktigt bra appar, åtminstone inte till android som vi använder. Fick ett tips om den nya lchf-appen från levamedlchf.se/lchf-appen/ som verkar vara riktigt fin! Den finns än så länge bara för apple men hoppas den kommer för android snart. Annars kan jag tipsa om livsmedelsdatabasens app om du är osäker på olika livsmedels näringsvärden, den använde vi oss av jättemycket i början av vårat lchf äventyr när man var lite osäker.

Nu står vi i startgroparna inför kommande vecka där vi har funderingar på lite medelhavskost och plocka bort mejeriprodukter i matlagningen. Vi kommer även att köra igång med matdagbok där vi kommer skriva ner allt som vi stoppar i oss under dygnets alla timmar och posta här på bloggen dagligen. Vi har inte testat det innan och det kommer bli intressant att se. Men vi återkommer när vi har spikat planerna för kommande vecks matsedel...

Ha nu en riktigt skön Söndag! /jimps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar