söndag 25 november 2012

Veckomeny och "den där dieten"


God kväll på er! Helgen börjar lida mot sitt slut, men vilken skön helg vi har haft. Lugnt och skönt, bakat, ätit ute och tittat på film och haft det allmänt mysigt. Ibland måste man lägga alla måsten åt sidan och bara vara och det har vi gjort den här helgen. Batterierna är fulladdade! Kan verkligen behövas för vi går emot en tuff period på jobbet, julhandeln, den mest hysteriska tiden, men också den roligaste.

Nästa vecka kör vi igång med matdagboken, då ska ni få reda på allt som vi stoppar i oss. Vi har gjort i ordning en veckomeny med basic och god mat. Alla rätter är ju sånt som vanliga människor också äter fast med potatis, ris, pasta och bröd till. Alltså inga konstigheter, bara mindre kolhydrater och antagligen mer fett, vanligt folk kör väl fortfarande med matlagningsgrädde och lättcreme fraiche antar jag. Jag kommer att vara mer strikt den här veckan, inga nötter eller mörk choklad på helgen, ska väga mig också så får vi se vad som händer med vikten. Tror nog att jag vet vad det slutar...
Får ibland frågan om jag fortfarande håller på med "den där" dieten. Jag förklarar alltid att det är en livstil, tycker att ordet diet är väldigt negativt laddat. Diet för mig är en pulverdiet eller en diet där man går runt och är hungrig eller när man aldrig äter riktigt god mat. En diet för mig är något som aldrig håller i längden, men en livsstil däremot, det är ju som det låter...något som ska vara hela livet och som kommer att hålla i längden. Sen fråga nummer två är alltid, vad äter du då? Massa fett? Ja jo nog äter jag fett, men jag äter nog mer grönsaker än de flesta kolhydratsätare. Och massa kött va? Nej inte mer än någon annan, jag äter kött, fisk, kyckling, vegetariskt. Jag äter mycket mer varierande nu än jag nånsin har gjort, jag är piggare och starkare än jag nånsin varit. Sen sista frågan är alltid Men saknar du ingenting? Nja, visst kan jag sakna chips och ostkrokar och att köpa med en pizza när jag inte är sugen på att laga mat, men jag tänker alltid att saknar jag att vara tjock? Nej inte en sekund! Det tog så mycket energi i från mig att gå runt och vara missnöjd med mig själv, aldrig några kläder som passade, trött och jäkligt missnöjd överlag. Så tillbaka om jag saknar att äta något som jag inte kan äta nu: Nej! det svaret är enkelt. Sen är jag inte superstrikt alla gånger, det behöver jag inte vara när jag är viktstabil, det är som sagt en livsstil. Men om man ska gå ner i vikt, så är det strikt som gäller, tänk att det är 3-6månader av ditt liv som du måste hålla dig strikt och sen är det bara att leva i ditt nya jag med din nya livsstil. Härligt va?!

Jimmy tycker jag har gått och blivit för mycket husman så efter kommande vecka kör vi igång en medelhavsvecka där alla hans idéer ska få blomma ut. Det blir spännande, mycket gott med mer olja än grädde och creme fraiche som fettkälla. Vet att det är många som kör mejerifritt nuförtiden och det ska bli spännande att testa på kost åt det hållet, vi kommer inte att köra helt utan mejeriprodukter den veckan, men minska ner betydligt.

Nu ska jag ta det lugnt i soffan efter ett stenhårt bodypump-pass, blev så inspirerad på passet att jag ökade hejvilt, trodde jag skulle ramla ihop ett tag, men jag stod upp och tog mig igenom, frågan är om jag kommer upp ur sängen imorgon. Jimmy är och spelar innebandy och få sin del av motionsträningen, han kommer att blogga om vad vi har ätit tidigare idag när han kommer hem. Riktig gott har vi ätit idag...också!
Ha en skön kväll! / Camilla

2 kommentarer:

 1. Surfade in på eran blogg för någon månad sen.. tycker det är många härliga recept och inspiration! Tack! Här hemma försöker vi äta så bra LCHF som möjligt för våra barns skulle... då vi har märkt att de har fått det så mkt bättre... dock e jag fortfarande osäker på hur stora portioner jag ska ta.. men men lider inte av ngn övervikt eg bara lite för många trivselkilon :P

  SvaraRadera
 2. You may be allowed up to 25 partners in Sub Chapter S enterprises, opening the door for anyone to
  buy from and some of that had to do it. With correct use and care, the -->fleshlight --> will last you
  a lifetime. Rolled insulation should be in place fleshlight but if it is a renewable
  source. After the first 24 hours, you can get some relief from the
  symptoms.

  SvaraRadera