onsdag 3 april 2013

Krämig currykycklinggryta


Idag har jag haft en ledig dag, en väldigt bra ledig dag. Har sprungit en runda, pluggat massor, suttit ute i solen och ätit lunch, varit med barnen och min mamma. Hoppas att ni har fått njuta lite av solen också.

Veckans mat kommer ifrån frysen, ja vi har en frysrensarvecka, herregud vad två frysar kan fyllas på hela tiden. Jimmy skrev upp allt som vi hade i frysen och det visade sig finnas en hel del, vad sägs om 4 kilo köttfärs, 3 kilo broccoli, kycklingfilé, räkor, spenat, wokgrönsaker, bär och så vidare... Vi gjorde matlista utfrån vad som fanns och sen åkte jag och handlade det som fattades, det blev en veckohandling på 400kr!!! Lite mindre än vanligt skulle man kunna säga. Ska bli så skönt att få lite tommare i frysen, man har ju ändå ingen koll på vad som finns.

Nu till dagens middag, en riktigt god och krämig kycklingrätt. Jag gjorde den med lite curry för att den skulle bli barnvänlig och den fick högsta betyg av Vincent. Elsa har fortfarande svårt att äta mat med sin stackars hals. Jag har känt att jag nästan tröttnat på kyckling, tycker alltid att den blir torr om man inte gör den i ugnen, så idag tänkte jag att jag skulle hitta en lösning på problemet. Sagt och gjort, hemligheten är ju stekning på låg värme, jag brukar bara brassa på kycklingen på högsta så det blir fin stekyta, men den resulterar ju alltid till att den är torr. Så idag blev det en gryta med god och saftiga kycklingbitar.

Krämig currykycklinggryta 4 port
  • 4 st kycklingfíléer
  • 600 gram wokgrönsaker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 gram philadelphiaost
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk fisksås (kan uteslutas om du inte har det hemma)
  • 1-2 tsk curry (kan ökas om du vill ha en hetare rätt, smaka av)
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
Skär kycklingen i bitar och stek den på låg-medelvärme. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Ta ur kycklingen ur pannan när den nästan är klar. Woka grönsakerna i olja på hög temperatur, sänk värmen och tillsätt pressad vitlök och fisksåsen. Häll i grädden, osten, buljongen och låt småputtra i några minuter, smaka av med curry. Stäng av plattan och lägg i kycklingen som får vara i på eftervärmen och bli helt klar.


En rätt jag verkligen kan rekommendera, goda smaker och väldigt mättande. Imorgon ska jag dra igång ett nytt fastningsprojekt, återkommer till det. Och dessutom ska jag till sjukgymnasten och få akupunktur för första gången, perfekt för en nålrädd människa som mig... lite nervös är jag allt, men hjälper det så är det värt alla stick i världen!
 Ha en trevlig kväll! / Camilla

6 kommentarer:

  1. Jag skulle också behöva göra en frysrensning, för det finns nog en hel del mat i både kyl och frys, men det gäller att hitta kombinationerna. :-)

    SvaraRadera
  2. Mmm....gott, gott! Jag rensar frysen med jämna mellanrum! Skönt det!
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Gott!!
    Att rensa frys o kyl med jämna mellanrum är verkligen bra, massa kul kombinationer kan det bli :)

    SvaraRadera
  4. Hej Camilla, kom att tänka på att du för ett tag sedan pratade om mindre mejerier, hur blev det med det? Fungerade de inte eller tyckerdu inteatt det blev någon skillnad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag gillar tanken på att köra mejerifritt och jag har försökt halvhjärtat, men jag tycker inte att det är lika gott och jag blir inte lika mätt. Så nu blir det som det blir :)

      Radera