torsdag 2 maj 2013

Fläskkarrerulle helgrillad


Det blir ett sent inlägg den här dagen också. jag har haft en lång dag på jobbet och det är först nu på kvällen som man kommit ner i varv och börjar reflektera över dagen. Jag tänkte dela med mig av en rätt från helgen som var då vi gjorde fläskkarrerulle som vi helgrillade, fylld med massa godsaker!

Vi har gjort en liknande rulle tidigare i ugnen, klicka här för att komma till det receptet.

Jo sen måste jag berätta att jag och Vincent plocka ut och rengjorde gasolgrillen igår! Blank och fin står den nu redo för massa härliga grillningar i sommar. Vincent gick verkligen lös med högtryckstvätten så man fick minst sagt passa sig! Det började med att jag gav honom munstycket, böjde mig fram för att peka vart han skulle spruta och då small det till ovanför huvudet! Där satte han ribban ivrig som han var och jag höll mig undan därefter...


Ja, här kommer då receptet på den här härliga fläskrätten.

Fläskkarrerulle 4 port:
  • Benfri fläskkarre i bit 800 - 1000 g
  • 100 g gorgonzolaost
  • 2 st schalottenlökar
  • 4-6 st vitlöksklyftor
  • 1 msk provencal frysta örter
  • 1 msk finhackad hackad basilika
  • salt & peppar
  • olivolja
  • steksnöre
  • ev. chilisås
Börja med att skära karrebiten så att den blir till en enda stor skiva på ca 1-1,5 cm. Banka sedan ut köttet med kötthammare så att det blir ungefär hälften så tjockt. Sedan ringlar du över olivolja, skivad schalottenlök, halverade vitlöksklyftor, ost, kryddor & örter. Rulla sedan ihop till en rulle och knyt med snöre.

Grilla på direktvärme på grillen tills köttet fått en fin grillyta och grilla sedan klart på indirekt värme tills innertempraturen landar på 72 grader. Hur lång tid det tar hänger såklart på vilken tempratur du får upp på grillen, men med en temp på 150-200 grader tar det ca 1-1,5 timme. Självklart grillar du med lock på och gärna med rökflis och grillplanka som i vårat fall. Vill du ha en lite glazeig yta på köttet kan du pensla med chilisås under grillningen på indirekt värme.

Vi serverade detta tillsammans med parmesangratinerade aubergineskivor och grillad rödlök. Mums!


Så är ni grillfreaks som jag och tycker om att känna doften av en grill som står och ryker i ett par timmar, då tycker jag ni skall testa denna rätt! Finns inte mycket som går upp emot ett långkok på grillen...

God natt på er lchf vänner. /Jimps

1 kommentar:

  1. Wow, vilken maträtt! Köttet ser perfekt ut!
    Med alla din pedagogiska beskrivningar och tips ska vi nog också våga oss på att grilla sådant kött! :)
    ha en fin fredag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera