söndag 19 maj 2013

Grillpicknick

God kväll på er! Hoppas ni har haft en bra helg, det har verkligen vi. Vilket väder vi hade igår, strålande sol och sommarvärme. Igår satt jag ute och pluggade hela dagen, nästa vecka är sista veckan på min kemikurs. Det ska bli riktigt skönt när den är över, har saknat min fritid väldigt mycket. Då ska jag ta tag i min träning igen, känslan av att känna sig otränad och svag, den är inte rolig. Igår efter allt plugg gjorde jag i alla fall en rejäl träningsinsats, jag sprang hem till min svärmor där resten av familjen var. Hade inte räknat med att det skulle vara så långt, hela 8km. Jag var rätt slut när jag kom fram eller jag var helt död, tur att jag fick lite gott grillkäk. Sen ska det blir skönt att få mer tid till nära och kära, att bara umgås, ta en lunch och ha grillkvällar.
 
Idag har det också varit lite plugg men mest hus och familjetid. Började med årets första gräsklippning, oj oj vilket tålamod man fick ha, gräsklipparen dog inte en gång kan jag säga, långt gräs och mossa, dålig kombo. Idag när vi pratade om vad vi skulle grilla, ja så här års är det bara grillning som gäller på helgen, kom Jimmy på att vi skulle ha en grillpicknick. En strålande idé!
 

I Borlänge finns det en riktig pärla som heter Frostbrunnsdalen, ett naturreservat med en vattenkälla där vattnet är så rent att man kan dricka det. Vi brukar alltid besöka Frostbrunnsdalen på sommaren, man kan parkera en bit bort och ta en promenad genom den vackra naturen. Vi packade med oss grill och mat, barnen hade dessutom fixat en efterrätt, chokladdoppade jordgubbar.


Vi grillade U.S Ryggbiff som var helt underbar god, ska man äta kött ska det var bra kvalité. Till det lite grönsaker, ost och pepparsås.



Chokladdoppade jordgubbar, så enkelt och så gott. En favorit hos alla i familjen, framförallt hos Vincent som är helt galen i jordgubbar.


 
Vattenkällan



 
Inte helt lätt att ta kort på två busungar som inte kan sitta still.
 

 
Jag vet vart jag ska gå och plocka Liljekonvaljer sen i alla fall, inga blommor nu men massor med blad.
 


Jimmy med grillen på hängbron
 


Imorgon är det dags för Blodomloppet, som ICA-anställd är det givet att vara med varje år och det ska vi såklart vara i år med. Alltid en rolig tillställning som avslutas med en picknick. Önskade bara att jag vore lite mer tränad, blir inga rekord i år, men jag får pressa mig så gott det går.
Idag ska jag offra mig och titta på hockey, är det VM-final så är det. Nu håller vi tummarna för Sverige!!! Ha en trevlig kväll! / Camilla

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder, de inger verkligen en sommarkänsla! Blir lite sugen på att doppa jordgubbar i choklad nu ;)

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk utflykt ni har haft! Så mysigt! Fina bilder!
    Efterrätten skulle jag inte tacka nej till! Smaskens med chokladdopade jordgubbar! :)
    Ha en fin måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Dit får vi åka i sommar. Jag har mina föräldrar i närheten av Borlänge så när vi hälsar på kan vi passa på att ta en utflykt dit. Tack för tipset!

    SvaraRadera