tisdag 18 juni 2013

3 dagar kvar till semester!


I morse vaknade man till åska och spöregn så då var det lika bra att åka och jobba. Efter jobbet var det strålande sol och sommarvärme ute, precis så kan det få vara lite oftare. Jo nu är det bara tre dagar kvar innan jag stämplar ut för fem veckors semester! Det kommer bli så jäkla skönt och behövligt för både kropp och själ..


Middagen idag var en ny variant med den klassiska huvudingrediensen fläskkarre. Jag skivade ganska tunna skivor som bankas ut och fylls med lite godsaker, viks ihop dubbelt och grillas precis som en vanlig köttbit. Det vart kanongott och precis som jag hade tänkt mig. Till detta åt vi grillade tomater, rödlök och delikatessost som fick smälta i ett lerfat på grillen. Mycket protein, grönt och fett! Precis som vi vill ha det...


Fläskkarreskivor dubbel med fyllning 4 port:
  • 4 st skivor fläskkarre
  • 1 paket bacon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt & peppar
Har du tjocka karreskivor kan du göra medaljoner genom att snitta dem på längden utan att dela dem helt, skivorna skall inte vara tjockare än 1 cm. Banka ut skivorna, lägg två skivor bacon på varje och toppa med persilja, hackad vitlök, salt och peppar. Vik ihop så det ser ut som en tjock karreskiva och grilla precis som vanligt.


Det är så härligt med grillsäsong, man behöver inte krångla till allting utan ibland gäller det bara att tänka enkelt men samtidigt lite kreativt som denna rätt. Kött med ett par baconskivor och kryddor som grillas tillsammans med grönsaker och en smältost. Så sjukt enkelt, snabbt, gott och inga konstiga hel eller halvfabrikat. Köttet blir väldigt smakrikt när kryddorna kombineras med det fettrika fläsket och den smälta osten är ett jättebra alternativ till sås.

Ha nu en trevlig kväll! /Jimps

6 kommentarer:

  1. Älskar grillsäsongen, matlagningen blir så enkel och rolig!

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott! Fläskkarre är bra kött att grilla! :)
    Härligt med semester! Jag har 2 dagar kvar!
    Ha en fin dag!
    Kram till båda!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Dessa karrekotletter vill jag prova!! Kan bli till midsommarkvällen grillning tror jag :)

    SvaraRadera
  4. vad menar du med delikatess ost?? jag älskar ost och måste göra den "såsen" Med vänlig hälsning frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Frida! Kommer tyvärr inte ihåg vad osten hette, men vi köpte den i den där formen och så ställde vi den på grillen. Kan titta om jag hittar den på affären nästa gång! :) Ha det fint! / Camilla

      Radera
  5. Glad midsommar !

    Sportfotograf
    http://www.sportfoton.se

    SvaraRadera