onsdag 5 juni 2013

Rabarberpaj, kycklingklubba och godkänd!

 

 
Halloj på er! Vilken dag det har varit, på många olika sätt. Själv har jag varit ledig, men dagen började ändå vid kl 7. Jag var tvungen att förbereda mig in i det sista för mitt betygssamtal/förhör. Åh herregud var nervös jag var, kom inte ens ihåg när jag var så där nervös innan. Satt och frös och skakade. Hela grejen var ju att jag inte hade den minsta aning om vad min lärare skulle fråga mig om och han hade ju lite att välja på. Vi pratade i en timme, som tur var så gillade han verkligen att prata, så jag satt och lyssnade och försökte låta smart lite då och då haha. Och frågorna var inte så farliga, hade koll på det mesta. Gött! Något annat som var riktigt gött var dagens rabarberpaj, bjöd över mina föräldrar på gofika. Gjorde så minipajer, testa en ny variant som jag höftade fram, tror nästan att den är den bästa. Eftersom jag körde lite på känn så ta måtten med en nypa salt och smaka er fram.
 
Rabarberpaj 6minipajer
  • 1 dl mandel
  • 1dl hasselnötter
  • 1 dl pofiber
  • 150 gram smör
  • agavesirap eller annan sötning
  • 6 st tunna rabarberstjälkar
 
Ha i mandel och hasselnötter i en matberedare, hacka grovt. Ha i pofiber och blanda. Ha i smör i bitar och kör igång matberedaren. Smaka av med sirap eller annan sötning. Hacka rabarbern och lägg i botten på formerna, ringla över lite sirap. Smula över nöttäcket och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20minuter. Håll koll så att pajerna inte bränns vid, lägg på ett bakplåtspapper när de har fått fin färg. Låt stå och svalna en stund så blir nöttäcket lite hårdare. Servera med vispad vaniljgrädde!

 


Belöning, det är väl bra! Det var precis vad jag gjorde idag, belönade mig! Köpte mig en present för att jag nu är godkänd i Kemi 2. Det blev ett par skor från Svea, har kikat på dessa skor länge och nu tyckte jag att jag var värd ett par. Modellen heter Smögen och jag är sjukt nöjd. Riktigt härliga sommarskor.



Annars har jag skrapat färg på altanen, den ska få lite kärlek och färg i helgen. Det kommer att bli riktigt bra. En 5km löprunda har jag hunnit med också, skönt att man äntligen har kommit igång.


 Till kvällsmat blev den en gammal klassiker, kycklingklubbor i ugn. Till gjorde jag en liknande tomatsallad som jag gjorde häromdagen fast med rödlök. Tanken var att jag skulle ha avokado i men de var stenhårda. Klicka här för att komma till receptet på kycklingklubborna.


Blev tipsad på Instagram om Max Green & Garlic i burk häromdagen och idag hittade jag den på Hemköp. 2,4 kolhydrater per 100gram. Såklart innehåller den socker och annat trams, men inte värre än nån annan färdigsås. Den var i alla fall väldigt god, fast det visste jag ju redan.
Ha en skön kväll! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Grattis !!
    Pajerna ser underbara ut!!
    =)

    SvaraRadera
  2. Stort grattis! :)
    Så gott med rabarberpaj! :)
    Vilka snygga skor!
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Härligt, grattis :) Gott med rabarberpaj, det var länge sedan jag bakade med just rabarber.

    SvaraRadera
  4. Ser jättejättegott ut !!

    SvaraRadera