tisdag 5 mars 2013
Chokladkaka
Hej hej! Barnen fick vara hemma dag extra för att bli riktigt friska innan det är dags för dagis, jag och Jimmy jobbar omlott, så jag ska snart dra i väg och ta kvällspasset.
Vi har ju fått möjlighet att prova lite produkter från Easy living och idag gjorde vi chokladkaka och åkte och överraskade barnens mormor och morfar, de har också råkat ut för influensan. Så vad kan vara bättre än lite chokladkaka. Jag är ju inte så mycket för fikabröd egentligen, men den här kakan blev jättegod, precis lagom med chokladsmak och lagom söt. Vi åt den med vispad vaniljgrädde och blåbär och då kändes den som en riktigt lyxig dessert.
Fick hjälp av barnen, Vincent blev så stolt när han lyckades för äggen i skålen utan massa skal. Det var jättelätt att baka med mixen, bara att tillsätta ägg, olja och vatten. Perfekt att ha hemma om man skulle få fikabesök. Klicka här för att komma till Easy living.
Nu har jag börjat med kvällens måltid, en kycklingrätt som en av er läsare har tipsat om. Jag frågade ju för ett tag sedan om kycklingrecept och fick ett gäng och alla lät så goda så vi kommer nog att göra alla. Jag var nog lite av en tidsoptimist när jag började med maten, så jag kommer inte att hinna äta den idag innan jobbet, men det blir en smarrig matlåda för mig imorgon. Jimmy och barnen får njuta av den idag. Ha en fin kväll! / Camilla
måndag 4 mars 2013
Pizza
Hej på er! Nu har det äntligen börjat vända, barnen är feberfria och börjar få energin tillbaka. Själv hade jag en rejäl dipp igår, feber och trött hela dagen, men idag är det mycket bättre. Har till och med varit ut en sväng och fått lite frisk luft och sol. Härligt, men man känner att krafterna inte riktigt finns än. Igår blev det inte mycket till matlagning, men i lördags åt vi pizza. Testade en ny botten som jag hittade hos Erika, ökade på ingredienserna lite bara. Tyckte det blev jättegott, en pizzabotten som fick bra konsistens. Vi brukar göra en med mandelmjöl, men jag vet att det är många som har svårt för mandelmjölsmaken och då är den här botten perfekt. Inga konstiga ingredienser, allt går att få tag på i vanliga affärer.
Pizzabotten 1 plåt
- 3dl gammeldags mjölk
- 3st ägg
- 200 gram riven smakrik ost (gärna grana padano)
- 3 msk fiberhusk
- 2 dl Pofiber
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
Häromkvällen var himlen så där helt magiskt vacker, lite svårt att fånga på bild, men jag gjorde ett försök.
Ikväll ska vi ge grannarna något att prata om, yes det vankas grillpremiär och självklart är det fläskkarré som står på menyn. Köttet ligger och gottar till sig en smarrig marinad just nu och det ska bli så gott. Som jag har längtat till grillsäsongen och nu smyger vi igång den.
Ha en trevlig måndag! / Camilla
lördag 2 mars 2013
Kyckling, hosta och vårkänslor
Hej på er! Hur är det i det soliga vädret? Här är det fortfarande sjukdomar som dominerar, lite mindre feber idag men mer hosta. Var med Vincent till vårdcentralen igår och det visade sig att han också hade halsfluss och influensa. För barnen kom influensan över en natt, för mig smyger det sig på, blir lite sämre och sämre för varje dag. Tur att jag har bytt arbetshelg med en jobbarkompis, så jag får vila upp mig under helgen. Och dessutom är det ju Vasaloppet imorgon, då ska jag ligga i sängen och kika hela förmiddagen.
Tänkte jag skulle bjuda på ett gammalt klassiskt recept som vi har gjort många gånger, gott och enkelt. Gjorde det med lite mindre ingredienser och det blev precis lika gott. Kycklingklubbor/lår i ugn, så gott att det räcker fint med en enkel sallad och avokadoröra till.
Kycklingklubbor i ugn
- 1,5-2kg kycklingklubbor
- 4 st röd lökar
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl chilisås
- 1 msk soya
- 1 dl riven ost (eller 100g ädelost)
- peppar
Jag har ju knappt varit utanför dörren sen i tisdags, bara sjukhusbesök, men jag ser ju vad som händer ute, VÅREN. Solen skiner och snön smälter och det märks även inne att det händer grejer nu när det blir ljusare, blommorna växer och blommar.
Lite vårnaglar också, funderar på att pigga upp mig med en ansiktsmask också, är det vår så är det.
Med våren och ljusare tider kommer ju även lusten att byta gardiner, köpa nya blommor, fixa och dona helt enkelt. Och det går ju bra i alla rum förutom i vardagsrummet, vårt svåraste renoveringsprojekt! Jag börjar få en bild hur jag vill ha det, tyvärr är den inte alls lik Jimmys bild. Jag gillar ju träväggar, bilden nedan är från vårt sovrum, och skulle gärna kunna tänka mig en vit trävägg i vardagsrummet. Sen skulle jag vilja ha in böcker, skulle helst vilja bygga en bokhylla på en hel vägg (och helst en stege också), helst där tv sitter så den byggs in och inte tar så stor plats. Jag vill ha ett mysigt vardagsrum med färg. Jag tror jag ska fixa ett gäng med inredningstidningar och se till att vi gör varsin moodboard och så får vi se om vi kan mötas.
Ha en trevlig lördag! / Camilla
torsdag 28 februari 2013
Pannkakslunch
Sjukstugan fortsätter och blir inte bättre, bara värre. Eftersom barnen knappt äter nånting, så tänkte jag köra med ett säkert kort till lunch, pannkaka. Helt säkert var det ju inte, eftersom Elsa inte ville ha, men hon säger till och med nej till glass just nu och då är det illa. Men jag och Vincent åt och tyckte det var jättegott. Jag har gjort dessa pannkakor innan, fast med andra mått. Den här gången tyckte jag att pannkakorna var lättare att steka, visst kan smeten bli lite tjock men det bara att bre ut i stekpannan. Sen har ju skaffat mig en liten pannkaks- och omelettstekpanna och i den blir nästan allt bra. Jag hittade receptet hos Åse på 56kilo.se.
Pannkaka 4 st
- 4 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl gammeldags mjölk
- 2 msk fiberhusk
- 1-2 nypor salt
Idag har jag varit med Elsa till vårdcentralen och domen blev ytterligare en halsfluss och en pencilinkur. Jag tror ju att hon har influensa också för febern vägrar ge sig, hon har ont i hela kroppen, kräks och sover hela tiden. Inte på topp med andra ord. När vi kom hem försökte jag få i henne lite mat, men hon somnade sittandes vid matbordet och har sovit hela eftermiddagen. Vincent har varit hos mormor och morfar och där har han sovit i flera timmar, så det blir en vända till vårdcentralen med honom imorgon för att kolla upp så inte han har halsfluss också. Hoppas verkligen att de blir friska snart, hemsk att se de helt utslagna.
Ha en trevlig kväll och hoppas att ni håller er friska :) / Camilla
onsdag 27 februari 2013
Torskrygg & smörsås
God kväll på er! Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte. Det är hög feber, en hemsk hosta, ont magen och ont i hela kroppen. Det är verkligen jobbigt att se dem vara så krassliga, önskade verkligen att man kunde ta bort allt det onda. Börjar själv känna av halsen, får se hur det utvecklas, har klarat mig bra hela vintern.
Till kvällsmat idag blev det något väldigt gott, torskrygg, broccoli och smörsås. Torskrygg är galet gott, en riktigt fin fiskbit. Jag som inte tyckte om fisk förut, herregud vad jag har missat mycket gott. Smörsås såg jag att Leif Mannerström gjorde på tv-programmet Sveriges Mästerkock förra veckan och tyckte det lät spännande, smör och sås, vad kan gå fel!? Inget såklart, en jättegod sås som kan varieras väldigt mycket. Det går att smaksätta med persilja, citron, pepparrot och jag såg till och med att Leif hade gjort en vanliljsmörsås till hummer, spännande! Jag smaksatte såsen med persilja.
Smörsås
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk persilja (färsk eller fryst)
- 2 dl vitt vin
- 2 msk vitvinsvinäger
- 150 gram smör
Fisken är busenkel att göra, ta bara torskryggen och lägg i en ugnsform, salta och peppra och klicka på en smörklick på varje fiskbit. Sätt in i ugnen på 125 grader till temperaturen kommit upp i 52 grader, då tar du ut fisken och låter den vila några minuter, då stiger tempen med några grader.
Vi toppade fisken med hackad persilja och knaperstekt bacon.
Nu ska vi ta och kolla på veckans Sveriges mästerkock, kanske får vi inspiration till nån ny maträtt.
Ha en trevlig kväll! / Camilla
tisdag 26 februari 2013
Focaccia med mör kyckling och goda tillbehör
Ja här har vi då kvällens middag. Det vart en improviserad focaccia som jag gjorde på en brödmix från easy living, läs mer om den längre ner i inlägget.
Annars har det inte varit så mycket action idag direkt, med två febersjuka barn som helst vill ta det lugnt så har jag passat på att jobba undan massa smågrejer som legat över en. Sedan har det ju varit matlagning som vanligt. Gjorde ju som sagt focacciabröd med kyckling, grönsaker och ajvardressing. Det vart riktigt riktigt gott! Härlig vitlökssmak på brödet och en mör och kryddig kyckling till det.
Kycklingskivor 4 port:
- 3-4 st kycklingfileer
- 2 st vitlöksklyftor
- ½ dl olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk kebabkrydda
- ½ pressad citron
- ½ tsk chiliexplosionkrydda
- salt & peppar
- Riven parmesanost
Ajvardressing:
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk mild ajvar relisch
Tillbehör:
- rödlök
- isbergssallad
- fetaost
- oliver
- coctailtomater
Jo så kommer vi till brödmixen. Det finns en hel uppsjö av olika mixer hos proteinfabriken.se. Bland annat denna och idag valde jag att testa att göra en variant som focaccia, det gick alldeles utmärkt och smakade jättebra även om den inte blir lika fluffig som en äkta. Själva mixen blandar man helt enkelt ut med vatten och gräddar i ugnen, kan inte bli enklare! Dagens bröd toppade jag med olivolja, vitlök, flingsalt och timjan vid gräddning för den härliga focacciasmaken.
Kika gärna in på Proteinfabrikens hemsida för beställning av allt från brödmixar till sötningsmedel och proteinpulver, allt med fri frakt! http://www.proteinfabrikken.se/EASY-LIVING/Lavkarbo.aspx
Ha en skön kväll! /Jimps
Sjukstuga
Hejsan. Vi har lite sjukstuga här hemma, Elsa är jättehängig och Vincent är på g att bli. Dagen blir inte riktigt som planerat med andra ord, vi tänkte åka och hälsa på farfar i eftermiddag men det får bli en annan gång istället. Vi får försöka sysselsätta oss här hemma istället.
Till frukost i morse åt jag två stycken stekta ägg och två finncrisp med smör, kallrökt lax, skinka och ost. Gött! Sedan har jag inte riktigt spikat kvällens middag utan det blir nog något improviserat från frysen här på eftermiddagen, återstår att se...
Stackars Elsa var helt slut och tog en middaglur efter lunch så jag och Vincent fick lite egentid tillsammans och då ville han att vi skulle leka med briotåg tillsammans. Det tackar man såklart inte nej till! :)
Här är gårdagens panikmiddag. Jag var trött och hade idetorka, men en god soppa vart det tillslut. Snabbt och enkelt! Det vart en köttfärssoppa med mozzarellatäcke. Jag kan verkligen rekommendera soppa om du har problem med hunger. Ät dig riktigt mätt på en fet och proteinrik soppa så garanterar jag att du inte är hungrig mer den dagen!
Köttfärssoppa med mozzarellatäcke 4-6 port:
- 500 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- smör till stekning
- 1/4 paprika
- 2 dl rött vin
- 2 dl vatten
- 1 burk krossade tomater
- ½ dl tomatpure
- 1 msk kalvfond koncentrerad
- 1 msk oxfond koncentrerad
- 2 msk finhackad basilika (färsk, fryst eller torkad)
- 1 msk finhackad persilja (färsk, fryst eller torkad)
- 3 dl vispgrädde
- salt & peppar
- mozzarellaost till servering
Jag sticker också in med min brunch som jag åt i Söndags, en smarrig omelett fylld med skinka, brieost och persilja! Jag lovar er att den var lika god som den ser ut...
Omelett med fyllning 1-2 port:
- 3 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- smör
- 4 skivor rökt skinka
- 4 skivor brieost
- 1 tsk hackad persilja
- salt & vitpeppar
Nu skall jag springa iväg till kyl och frys och planera kvällens middag! Ha en bra dag på er. /Jimps
lördag 23 februari 2013
Lördagkväll
Hejsan. Hoppas ni har en trevlig Lördagkväll allesammans. Själv så har jag det jättebra, nyss ätit biff med ugnsrostad blomkål och whiskeysås! Blir inte så mycket bättre än så. Biffen stekte vi i stora bitar i panna och stekte sedan klart den i ugnen tills medeltempraturen hamnar på 55 grader, skivade sedan upp den i fina bitar och serverade. Mums! För receptet på whiskeysåsen, klicka här och receptet på blomkålen, klicka här.
Tidigare idag har jag och min bror kastat hans gamla köksinredning på soptippen, han är mitt i en köksrenovering och det ska bli grymt skoj att hjälpa honom att bygga upp ett nytt fräscht kök i hans lägenhet!
Camilla och barnen har varit på barnteater tillsammans med mormor. Mumindalen har dem sett och Elsa har berättat allt som hände för mig i efterhand! så det gjorde inte så mycket att jag inte följde med :)
Igår när jag kom hem från Mora så hade Camilla fixat lite plockmat som vi satt och myste i oss tillsammans hela familjen! Räkor, korvar, ostar och framförallt chokladdoppade jordgubbar. Supergott och man fick verkligen sommarvibbar mitt i vintern av jordgubbarna. Perfekt avslutning på en bra dag.
Igår åkte jag och ett gäng från jobbet kortvasan som går mellan Oxberg och Mora. Så jäkla roligt! Vi åkte ju även förra året, du var jag nybörjare på skidorna och jag kan inte påstå att jag njöt av turen speciellt, även om vi hade det trevligt. Men den här säsongen har jag verkligen försökt ligga i och träna och jag är faktiskt ganska nöjd med resultatet även om jag hoppats komma under 2,5 timme. Hamnade tillslut på 2,35 och jag jobbar vidare för bättre resultat nästa år :)
Det var jättefina förhållanden med bra väder, fina spår och skidvallan var kanon. Inget att klaga på med andra ord. Jag ser redan fram emot nästa år och funderar på att planera in ett lopp till under vasaloppsveckan. Det är alltid bra att ha något att träna inför, då finns det inga ursäkter! Så jag ska ta mig en funderare och sedan bestämma mig...
Jo förresten, vill ni titta till mina tider i kortvasan kan ni klicka in här!
Ha en grym Lördagkväll på er! /Jimps
onsdag 20 februari 2013
Dotterns val
Idag har jag varit ledig fast inte det minsta ledig, det har varit fullt upp hela tiden. Började dagen med en skidtur med Jimmy, det är ju inte ofta vi åker tillsammans så det var roligt. Jag fick lite behövliga tekniktips. Sen har jag varit storhandlat, skjutsat barnen till mormor och morfar, varit till sjukgymnast med min onda nacke, hämtat barnen, lagat mat och snart måste jag plugga lite. Efter sjukgymnastbesöket kände jag mig lite besviken, det är alltid så svårt att få hjälp. Nästa steg är att ringa till en annan sjukgymnast som förhoppningsvis kan hjälpa mig.
Planen idag var att göra något med köttfärs och när Elsa hörde det så ville hon att vi skulle göra hamburgare tillsammans. Sagt och gjort, hamburgare är alltid gott. Klicka här för att komma till recpeptet på hamburgarna. Brödet bakade jag igår för att vi skulle ha med oss på skidturen idag, samma bröd som jag gjorde för ett tag sedan, fast med fiberhusk i den här gången. Brödet blev mycket fluffigare och inte alls kompakt som sist, men de blev väldigt platta, får försöka hitta en lösning på det nästa gång. Jag hade ett bröd kvar som jag använde som hamburgerbröd, passade utmärkt. Klicka här för att komma till brödreceptet. Sen hade jag knaperstekt bacon, sallad, gurka, tomat, rödlök, salsa och dressning. Klicka här för att komma till receptet på salsan. Dressingen var min gamla vanliga, creme fraiche, sambal oelek och vitlökspulver, kan aldrig bli fel.
Lite bilder från dagens skidtur
Vackra Gyllbergen!
Hittade en finess på telefonen, panoramabild
Tog oss en liten fika paus efter 8 km, totalt blev det 11km.
Just nu är det den roligaste tiden på året på jobbet, det vankas bokrea. Började plocka upp böckerna igår, som julafton för en bokmal som mig. Ha det gott! / Camilla
tisdag 19 februari 2013
Tisdag
Hej på er. Nu var det några dagar sedan jag skrev sist så jag har mycket att sammanfatta i detta inlägg. Jag har haft fullt upp med extrajobb, skidlopp osv dem senaste dagarna. Men idag är jag ledig och det är såå skönt! Har en massa smågrejer att ta tag i en ledig dag som denna men framförallt är det återhämtning som gäller efter Söndagens urladdning. Återkommer till det längre ner i inlägget men först tänkte jag dela med mig av våran Söndagsmiddag. Vi gjorde en variant på en tidigare rätt som heter Porchetta di fano, klicka här för att komma till orginalreceptet.
Det är alltså en fläskkarre som skärs upp till en 1 cm tjock skiva, fylls och rullas ihop. Sedan binder du upp den och steker i ugnen. Köttet blir mört och smakrikt! Till denna serverade vi kokt och smörslungad broccoli och bladspenat.
Porchetta di fano med ostfyllning 4 port:
- 1 kg fläskkarre i bit
- 1 paket bacon
- 1 dl creme fraiche
- 100 -150 blåmögelost
- ½ kruka hackad persilja
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 3 st hackade schalottenlökar
- salt & peppar
Igårkväll gjorde jag något så enkelt som en löksoppa med lite krispiga tillbehör till. En enkel vardagsrätt som värmer.
Löksoppa 4 port:
- 2-3 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl vitt vin
- 3 dl vatten
- 1,5 hönsbuljongtärning
- 100 g blåmögelost
- 2 ägg
- 3 dl grädde
- salt & peppar
- 2 krm vitpeppar
- smör till stekning
Servera med knaperstekt bacon, riven parmesanost och ostchips som du steker i ugnen. Mums!
I morse vart det som så många gånger förr när jag är ledig, en äggröra och bacon till brunch. En bra start på dagen med mycket proteiner. Klicka här för att komma till receptet på äggröran.
Jag åkte ju Falun-Borlängeloppet i Söndags och det gick jättebra tycker jag. Det var första gången och jag viste inte riktigt hur banan och förhållandena skulle vara, det enda jag hört är att den skall vara ganska tuff. Jag ställde in mig på det värsta tänkbara och med facit i hand tyckte jag inte det var så farligt. Det är 2,5 mils åkning och det är ungefär så långt som jag brukar åka när jag är uppe i gyllbergen och åker i veckorna men då brukar jag å andra sidan inte åka med detta tempo så det var kul att testa sig lite inför kortvasan på fredag! Jag åkte loppet på 2 timmar och 20 min.
Jo på fredag som sagt är det dags! Då åker jag upp till Oxberg, ställer mig på startlinjen och åker till Mora tillsammans med ett gäng från jobbet. Ska bli skitkul och är supertaggad! Vi åkte ju förra året också, då var man nybörjare och helt färsk på skidorna. Man visste inte riktigt vad man gav sig in på men iår har man tagit ett stort kliv frammåt och med en rejäl vinter har man verkligen kunnat åka massor och allt känns jättebra!
Så idag ska jag bara vila upp mig och förhoppningsvis bli kvitt träningsverken, i morgon skall jag åka lite lätt tillsammans med Camilla på förmiddagen innan jobbet. På torsdag sedan skall jag jobba och fokus för övrigt blir att äta, dricka, äta, dricka massor! Sedan drar vi iväg tidigt på fredag morgon.
Ha nu en bra dag på er! /Jimps
Prenumerera på:
Kommentarer (Atom)










