onsdag 27 april 2016

Gratinerade kasslerskivor


Kassler är en sån där underskattad produkt som iaf jag glömmer bort. När man väl sedan äter det efter lång tid så påminns man snabbt om hur gott det är! Kassler är ju ett rimmat och varmrökt kött från grisen, oftast gjord på kotletten. Det innebär att den är fettsnål och man kan då med fördel tillsätta just fett till rätten för att göra den komplett. I detta fallet har jag massa härlig ost som topping men annars kan jag rekommendera att göra en gratäng eller servera tillsammans med någon fet sås. 

Dem här godingarna är lika goda att värma på och äta dagen efter så du kan med fördel göra dubbel sats och ha med i matlåda till jobbet eller att värmas på till en buffé. Du kan ju också anpassa och variera dem så att du får in dem smaker som just du gillar på ett enkelt sätt. Ett tips också är att du kan tillaga dessa både inne i ugnen och på indirekt värme ute på grillen. 


Gratinerad kassler 4 port:

  • 800 g skivad kassler
  • 2 st tomater eller motsvarande mängd coctailtomater
  • 2 paket buffelmozzarella
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk torkad basilika
  • salt
Toppa varje skiva kassler med önskat antal tomater och krydda med lite salt, basilika och persilja. Toppa sedan med två rejäla skivor mozzarellaost. Gratinera nu i ugnen på 180 grader tills dem fått fin färg, ca 15 min. 

Gratinerad kassler med mycket smak 4 port: 
  • 800 g skivad kassler
  • 2 msk dijonsenap eller fransk senap
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 dl skivade oliver
  • 200 g lagrad hårdost av valfri sort, gärna smakrik
Lägg upp alla kasslerskivorna och bred på ett lager senap och tomatpuré. Krydda sedan och toppa med skivade oliver samt ett rejält lager ost. Gratinera nu i ugnen på 180 grader tills dem fått fin färg, ca 15 min. Klart!

Till detta serverade vi blanscherad sparris och inget mer. Vill man så kan man med fördel göra en god röra, dipp eller sås att ha vid sidan om. För dagen kände jag för ett avskalat och lätt alternativ så då funkar det kanon att servera på detta sätt. 



Då har ni fått lite enkla tips på hur man kan tillaga en vanlig svensk ganska trist kassler till att bli en italien inspirerad rätt med massor av god smak och flexibilitet. Med andra ord en vardagsrätt som jag tycker att ni ska planera in i era veckomatsedlar omgående! Ha det fint. /Jimps

torsdag 3 mars 2016

Chicken nuggets på riktigt!


Nu har vi sportlov här uppe i Dalarna. Jag är ledig hela veckan och ligger i uppladdning inför vasaloppet på söndag. En hel del träning har det blivit den senaste tiden men from idag så är det bara vila som gäller fram till starten på söndag morgon. 9 tuffa mil och ångesten kommer så smått krypande. Jag känner mig ändå hyffsat förberedd även om man såklart aldrig tycker att man tränat tillräckligt. Jag åkte kortvasan i fredags och fick då ett litet kvitto på formen är helt ok.

När man tränar mycket så är det ju viktigt att peta i sig bra mat! Mycket kyckling, fisk och annan protein måste prioriteras. Det här med kolhydratsladdning har dem flesta förstått att det är fel väg att vandra. Dels för att kroppen inte klarar av att lagra kolhydrater i den utsträckningen och dels för att det är inflammatorisk kost som kan bidra till förkylning och övrig sjukdom. Däremot kan man äta kolhydrater innan och under loppet om man vill använda detta som bränsle för att optimera din prestation.

I detta inlägg tänkte jag presentera en god rätt som vi åt i veckan. Nämligen chicken nuggets. Riktiga nuggets och inget sånt skit som man köper på snabbmatshak eller i butikernas frysdisk! Nuggets gjorda på bra och rena råvaror, utan några tillsatser och med ett lågt kolhydratsvärde.


Chicken nuggets 4 port:

  • 800 g kycklingfilé
  • 2 ägg
  • 1 msk fransk senap
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk kebabkrydda
  • 3 krm vitpeppar
  • 1 liter rapsolja
  1. Tärna upp filéerna i lagom stora bitar. Vispa ihop ägg och senap, samt blanda alla torra ingredienser för sig. Vänd kycklingbitarna i äggblandningen och sedan i mjöl/kryddblandningen. Se till så att kycklingen blir ordentligt täckt av paneringen. 
  2. Hetta nu upp rapsolja i en kastrull. Oljan skall hålla en temperatur mellan 160 - 180 grader. Fritera ca 4 bitar åt gången för att inte kyla ner oljan för mycket. Fritera tills kycklingen får en gyllenbrun och krispig yta, ca 4 min. Klart! 
Till dessa goda nuggets serverade vi en syrlig sallad med riven ost i, samt en kryddig dippsås gjord på creme fraiche, sambal oelek, avjar relish och vitlökspulver. 

Ha det fint!/jimps 

tisdag 23 februari 2016

Sockerfilmen



Igår såg jag "Sockerfilmen" på Svtplay, eller "that sugarfilm" som orginaltiteln är. Det är en Australiensisk dokumentärfilm om socker och våra sockervanor då och nu. Det är en jättebra och informativ film som passar både den insatte och den omedvetne. Filmen beskriver på ett enkelt och trevigt sätt hur sockret påverkar våran kropp men dem går också in på djupet om hur kroppens mekanik reagerar på både fett och socker. Alla bör se den och få sig en tankeställare!

Ett viktigt inslag i filmen är att dem plockar upp "det dolda sockret" som alla stora företag spelar på för att sälja sina varor i våran medvetna värld. Då dolt socker är lika illa som vanligt socker och med det dolda sockret menar jag bland annat fruktos och glukos. Stora boven här är bland annat frukt som överkonsumeras fruktansvärt mycket både i juiceform, torkad form och koncentrat för att smaksätta saker utan att använda vanligt socker.

Tag bara den senaste trenden med fitness-stämpel som kvarg, bars, protein-pudding, smoothies, shots och mängder av övriga träningspreparat som säljer som smör i solsken just nu. Alla proppade med kolhydrater och kemikalier men det köper vi med hull och hår bara dem marknadsförs med sport eller fitness. Du kan lika gärna käka en snickers och dricka cola istället... så lättlurade är vi människor. Eller så kanske det är så att vi inte går på det utan att tillverkarna gör oss en tjänst och ger oss alibi att äta dessa dåliga produkter fast vi vet att dem är dåliga iom att det står "sport" på förpackningen. Jag menar att ingen kan säga att man inte vet vad man stoppar i sig då det finns en innehålsförteckning på allt vi äter i Europa.

Socker är en drog som vissa kan hantera och andra inte. Oavsett vem du är så tycker jag att man som medmänniska bör ta till sig denna kunskap och sprida den vidare. Visst kan man acceptera socker i vårat samhälle kan jag tycka och att folk får äta vad dem vill men när vi nu på 2000-talet äter dem groteska mängderna som vi gör så blir man äcklad och inte minst orolig för våra barna framtid! Att sedan megastora företag har detta som en strategi och gör stora vinster på att lura och förstöra mänskligheten är ju lika tragiskt som all krig och terror som härjar i världen...

Sockerfilmen på Svtplay hittar ni här! http://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen/sockerfilmen-avsnitt-1

måndag 8 februari 2016

Det här är litegrann jag på en tallrik


Enkelt, gott och smakrikt. Man ska inte krångla till det i onödan utan använd dig av bra råvaror och kombinera ihop dessa så blir slutresultatet alltid bra. Krångla till maten det kan man överlåta till dem som är professionella :) Använd gärna en ingrediens mindre än en för mycket och fokusera på dem ingredienser du känner till och lär dig använda dem på ett bra sätt fullt ut. Sedan kan man såklart utöka sin reportoar med tiden men skjut inte vilt, för använder du massa konstiga ingredienser som du inte har koll på så kan det vara svårt att balansera upp rätten på slutet. Det är ett litet tips på tankesätt som funkar för mig och säkert för dem flesta andra också. 

Här har jag i all enkelhet grillat kyckling i ugnen och toppat med väldigt simpla tillbehör och resultatet blir kanon! Det man främst ska fokusera på här är att kycklingen blir perfekt grillad sedan är resten en smaksak. Får du inte till en bra stekgrad på kycklingen så spelar det ingen roll hur mycket du fläskar på med tillbehör och garnering, då är rätten helt enkelt förstörd. 

Grillad kycklingfilé toppad med brie 4 port:
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk spiskummin
  • salt & peppar
  • 200 g brieost
  • ½ rödlök
  • 1 paket bacon
Krydda filéerna runt om med salt och peppar, gnid in med händerna. Blanda sedan en kryddblandning med curry, spiskummin, paprikapulver och ev annan önskad krydda. Krydda ordentligt runt filéerna och gnid även in dessa kryddor med händerna. Grilla sedan dessa på ett galler mitt i ugnen på 180 grader till dem når en innertemp på 70 grader, tar ca 20 - 25 min. Sista minutrarna lägger du en tjock skiva brie på varje filé så den får smälta ut över filén innan den är klar. Innan servering så toppar du varje filé med tunnt skivad rödlök och ett par skivor stekt bacon. Klart! 

Till en god kycklingfilé så brukar jag ofta servera en krispig och smakrik coleslaw, så även idag! Så fruktansvärt gott och det är just kontrasten som är det härliga. Den kalla, krispiga, syrliga och krämiga coleslawen bryter av perfekt mot den varma smakriga kycklingen toppad med den feta osten och baconet. Jag har flera olika coleslawrecept i receptregistret så jag hänvisar er helt enkelt dit för att botanisera bland dessa resept. Kan också tillägga att jag även gjort coleslaw på fler kålsorter än vitkål, tex spetskål och savoykål. 

Lchf har ju nu varit etablerat i Sverige i flera år men det känns som många andra länder mer och mer fått upp ögonen för denna kosthållning. Det finns ju nu också massor av olika varianter av det grundläggande lchf-tänket vilket jag tycker är kanon. Det viktigaste är egentligen inte exakt hur man äter utan att man mår bra av det och att man är medveten om sin egen kropp och sin omgivning. Man blir mörkrädd när en del läkare och dietister fortfarande rekommenderar personer med vikt och hälsoproblem att fortfarande äta inflammatorisk & kolhydratsbaserad kost, gärna med kalorihets i fokus som ofta knäcker den drabbade på sikt. 

Jag tror helt enkelt att boven fortfarande är dem superstora globala företagen/matjättarna som reglerar detta genom att påverka på alla plan, inte minst genom att finansiera den mesta av forskningen på området, som då också nästan alltid är vinklad. Det är med andra ord precis som med allt annat, det är pengarna som styr här och det ligger i alldeles för mångas intresse att vi människor fortsatt ska äta den skräpmat som vi äter och gärna lite till. Så länge jätteföretagen kontrollerar forskningen kommer vi inte att komma någonstans utan det krävs nog att oberoende uppdragsgivare kliver in och tar mera mark här, tex statligt aggerande. Men det verkar ingen vara intresserad av eftersom man inte gör någon ekonomisk vinst på kort sikt av detta som dem stora företagen gör, men att man kan göra långsiktiga vinster med en sådan aktion och spräcka multiföretagens blaha-blaha, det är ingen intresserad av... 

Ha det fint. /Jimps 

söndag 31 januari 2016

Stekt strömming!


Idag tänkte jag dela med mig av en rätt som ligger mig väldigt varmt om hjärtat! Som ni alla vet så är jag en riktig fiskälskare och den här fiskrätten är ett starkt barndomsminne för mig. Min mamma lagar jättegod strömming och knepet bakom dessa är att dem är fyllda med en röra innehållande stenbitsrom eller kaviar som ger en superhärlig sälta till den smakrika fisken!

När jag steker dessa härliga filéer så väcks direkt minnen från barndommen då doften inte går att ta misste på. Det är ingen diskret fiskrätt så bjud inte någon som inte är  förtjust i fisk på denna men vi som älskar fisk och husman tackar aldrig nej till en underbar strömmingsrätt!

Oftast så brukar man panera strömmingen innan man steker den men det skippar jag och det går precis lika bra ändå. Stek bara i mycket smör så får du en härlig smak på skinnsidan.


Stekt strömming 4 port:

  • 800 g färsk strömming (ej inlagd)
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl färskost
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad persilja
  • stenbitsrom efter tycke
  • ½ tsk citronsaft
  • salt
  • smör
Blanda en röra på creme fraiche, färskost, dill, persilja och stenbitsrom. Stenbitsromen är salt så smaka av efter tycke, fega inte utan tag i lite extra för god sälta i rätten. Lägg strömmingsfiléerna på en tallrik med skinnsidan nedåt och salta dem en aning på köttsidan. Bred sedan ett lager av röran på hälften av filéerna och lägg resterande filéer ovanpå med skinnsidan utåt. Stek sedan dessa i en panna på medelhögvärme i 4 - 5 min på varje sida. Du steker dessa i massor av smör! 

Kall dill & kaprissås:
  • 1 msk finhackad dill
  • 4 msk kapris
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 2 dl creme fraiche
  • salt & peppar
Blomkålsmoset är ju ett klassiskt lchf tillbehör och till strömming kan man inte servera annat än mos, så blomkålsmos fick det såklart bli! Vi har flera olika recept på goda mos men klickar du in här så har du ett fint recept där moset är smaksatt med en aning persilja!

Det var allt jag hade att dela med mig av idag och nu hoppas jag att just du har blivit inspirerad till att laga denna underbara fiskrätt! Ha det fint. /Jimps 

lördag 12 december 2015

Julbordstips på Instagram & Facebook


Ni har väl inte missat att jag har dragit igång ett julbordstips-tema på sociala medierna Instagram & Facebook? Jag delar dagligen med mig av olika tips till julbordet ända fram till självaste julafton. Självklart finns det recept kopplat till tipsen!

God jul allesammans!/jimps

måndag 7 december 2015

Panerad rödspätta med stuvad savoykål & remouladsås


 God dag gott folk. Jag vet att jag tjatat om detta många gånger men jag vill återigen belysa hur viktigt det är att vi alla äter våran fisk så ofta som möjligt! Dels för våran egna hälsa men även såklart för moder jord. Så gör som oss och planera veckans matsedel i god tid och börja då med att planera in fiskrätten/rätterna, följt av dem vegetariska rätterna och avsluta med kötträtterna.

Här har jag lagat en panerad fiskrätt vilket inte är en självklarhet för oss lchfare då det vita mjölet utesluts. Det är inte lätt att få till en bra panering utan vitt mjöl men det går om man vill. Var extra noga med stekningen som kan vara ett kritiskt moment och då är det viktigt att du inte steker med för varm panna.

Vad händer annars just nu då? Jo jag har fullt upp på jobbet då jag jobbar i handeln under julveckorna och får vänta ett tag till innan man kan pusta ut. Just nu hoppas jag också att kylan och vintern skall infinna sig innan jul så att man kommer i bra stämning och så man kan bege sig ut och åka lite skidor såklart! Har ni sett förresten att jag dragit igång en liten Julbordstips-serie på Facebook & Instagram där jag var eller varannan dag ända fram till jul tipsar er om fina julmatsrecept från bloggen. Kika in och ta del av lite tips och idéer från mig och ät bra mat i jul...


Panerad rödspätta 4 port:
  • 800 g rödspättafilé
  • salt & vitpeppar
  • 2 ägg
  • 1 dl pofiber
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl (eller annan mjölsort)
  • smör
Salta och peppra filéerna efter tycke på båda sidor. Vänd dem sedan i ägg och därefter i blandning av pofiber, kokosmjöl och mandelmöl. Stek sedan i panna med smör på medelhög värme tills dem fått en fin stekyta. Klart!

Remouladsås:
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 - 3 msk majonnäs
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk dragon
  • ½ tsk wasabi
  • 2 dl kokta ärtor
  • 2 msk kapris
  • ½ tsk gul curry
  • salt & peppar
Blanda helt enkelt ihop alltsammans och smaksätt med kryddorna. Laborera tills du hittar din smak, det finns inga regler när det kommer till remouladsås utan här kan man ta ut svängarna om man vill!

Recpetet på den stuvade savoykålen hittar du här!

Där har ni ett välsmakande fiskrecept att planera in i eran veckomatsedel tills nästa vecka och vill ni kika på fler goda fiskrecept så finns det såklart massor på receptsidan! Ha det fint. /Jimps  

onsdag 2 december 2015

Torskrygg med grönkålsstuvning & brysselkål


Detta serverade jag familjen ikväll. En enkel och god rätt som inte behöver krånglas till. Milda och krämiga smaker med mycket näring för kroppen, precis som en middag ska vara.

Detta är lchf för mig. Det ska inte vara fokus på att äta så mycket fett som möjligt som dem kritiska gärna pratar om utan mitt fokus ligger på proteinet och grönsakerna som alltid får ta plats! Fettet sedan varierar hemma hos oss, ibland mycket, ibland lite och ibland knappt någonting. Jag har med andra ord mer fokus på lowcarb än highfat, men jag har länge varit emot kategoriseringen och lagar ofta mat som min kropp vill ha och det jag är sugen på. Idag vart jag sugen på denna goda rätt och vill du laga den hemma så gör du såhär...

Stuvad grönkål 6 port:

  • 500 g finhackad fryst grönkål
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk grönsaksfond konc.
  • Salt
  • Smör
Börja med att finhacka schalottenlöken och fräs den i en stekpanna med smör i botten. När löken mjuknat så slår du på grönkålen och låter den fräsa på medelhög värme tills den mesta vätskan har dunstat, ca 7-8 min. Slå nu på grädde och fond, låt stå och puttra i 10 min. Smaka upp mot slutet med salt.

Torskrygg 6 port: 
  • 6 st torskryggfileer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Chiliexplosionkrydda
Sätt ugnen på 150 grader och lägg filéerna i en form. Salta, peppra och krydda med chili. Lägg en liten klick smör ovanpå varje filé och skutsa sedan in dem i ugnen. Låt dem gå 15-20 min eller tills innertemraturen uppnår 52 grader. 

Brysselkålen kokar du i ett par minuter i osaltat vatten och låter dem sedan blancheras (tag av från plattan, tillsätt 2 dl kallt vatten och lägg på locket) i 5 minuter. 

Detta är med andra ord en middag med 20 min tillagning och den kvalificerar sig då till kategorin "perfekt vardagsmat"! Skriv in dessa ingredienser på veckohandelslistan och njut av en enkel och nyttig middag. Ha det fint!/jimps 

tisdag 20 oktober 2015

Fräsch Kycklinggryta


Idag ska jag dela med mig av en rätt som överträffade mina förväntningar när den väl hamnade på tallriken och smakades av. En tråkig vardag med kycklinggryta på menyn låter inte jättesexigt och jag var inte på mitt bästa matlagningshumör heller måste jag erkänna. Jag hade tänkt göra en gräddig kycklinggryta men mitt i matlagningen så ändrade jag mig och gjorde en gryta med en bas på buljong och tomat istället. Ett beslut som vände hela min eftermiddag och fick mig på bra humör! Mild och smakrik landade denna grytan på tallriken tillsammans med en krispig vinägrettsallad, perfekt avslutning på en helt vanlig vardag...

Vardag ja... den är inte alltid så skoj och det gäller att hitta inspiration för att den ska bli intressant ibland. Att komma hem från jobbet och laga till en rätt som man kanske gjort massor av gånger är ju inte inspirerande. Det är heller inte jätteinspirerande att slaviskt följa ett recept heller även om det ibland också kan vara helt ok. Att däremot ta sig tid att vara kreativ i köket, där du tappar tid och rum när du lagar, smakar av och lägger upp en maträtt du slutligen känner dig nöjd med kan förgylla en bra dag eller rädda upp en mindre bra dag. Därför älskar jag att laga mat och det är också därför jag bloggar om mat.


Som jag skrivit tidigare så har jag fått en drös med hemmaodlade chilifrukter av bekanta. Idag använde jag mig av denna fina chilifrukt som heter Scotch bonnet och den ger en unik touch på denna goda gryta! Det är det lilla som gör skillnad ibland...

Kycklinggryta 4 - 6 port:
  • 800 g kyckling, filé eller ytterfilé
  • 1 gul lök
  • 1 chilifrukt
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 - 2 tomater
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 g vitlöksfärskost
  • 1 konserv hela champinjoner
  • ½ tsk kebabkrydda
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk röd curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt & peppar 
  • 1 paprika
  •  smör & rapsolja
Börja med att fräsa hackad lök i en gryta med smör och rapsolja i botten tills löken mjuknat utan att ta färg. Hacka sedan ner chili och slå på vinet som får reducera till hälften. Slå nu på buljongen och låt stå och puttra. När buljongen puttrat och reducerat i 10 min så slår du på krossade tomater, tomatpuré och tärnade tomter. Låt nu stå och ytterliggare puttra 10 - 15 min. Bryn undertiden kycklingen som du skurit upp i stora bitar i stekpanna med smör och rapsolja i botten. Krydda kycklingen med curry, spiskummin, kebabkrydda, röd curry, paprikapulver, salt och peppar under tiden kycklingen bryns. När kycklingen är brynt så låter du dem gå ner i grytan tillsammans med champinjoner och vitlöksfärskost. Låt nu grytan koka ihop och låt fortsatt stå och puttra ca 10 min. Sista minutrarna så skivar du upp en paprika och låter gå ner i grytan. Smaka upp mot slutet med salt och peppar. Klart!


Jag är ju för konceptet med att planera sin veckomatsedel, det sparar tid och minskar stressen kring vardagsmatlagning. Men för den sakens skull så behöver man inte överplanera matsedeln utan lämna utrymma för att vara kreativ. Se till att alltid ha en bra bas i kylskåp och skafferi så kan du med enkla medel tillåta dig själv att inprovisera i din vardagsmatlagning och tillaga det du för dagen känner för med hälp av en grundplan.

Det är alltid bra med en plan, men lika viktigt med improvisation kreativitet. Det är väl det som kallas balans tror jag. :) Ha det fint! /Jimps

onsdag 7 oktober 2015

Lax & musselsoppa


God kväll gott folk! Jag hoppas det är bra med er och att ni äter gott på kvällarna nu när höstmörkret tilltar för varje dag. Vi har haft hösttema på våran mat denna veckan med puttrande grytor på spisen varje kväll, eller vad sägs om chili con carne, kycklingcurry och sedan denna goda soppa. Mycket puttrande på spisen har det blivit och det hör ju hösten till tycker jag.

Jag har inte skrivit så mycket på bloggarna den senaste tiden och det beror dels på att jag haft mycket att stå i men kanske också för att jag känner av höstmörkret mer än vanligt eller inte hittat den rätta inspirationskällan för att få inläggen att flyta på som jag brukar. Därför vill jag såklart ha feedback från er läsare och tips på bra inspiration till en trött gammal bloggare som mig :)

Men oavsett hur mycket eller lite jag uppdaterar så lagas det alltid mat här hemma och jag har alltid en bra känsla i kroppen när jag har delat med mig av ett recept till er läsare. Jag antar att det är min drivkraft till att jag fortfarande håller igång efter alla dessa år och här kommer dagens fina recept...

Lax & musselsoppa 8 port:
  • 800 g laxfilé
  • 500 g musslor
  • 1 gul lök
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk hummerfond konc
  • 3 msk fiskfond konc
  • 1 chilifrukt
  • 2 st fänkålshuvuden
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • salt & vitpeppar
  • smör
  1. Börja med att hacka lök, schalottenlök och vitlök. Fräs dessa i en stor kastrull med smör i botten tills löken mjuknat utan att ta färg.
  2. Finhacka chili och grovhacka fänkålen. I med dessa i kastrullen tillsammans med löken och låt fräsa några minuter.
  3. Slå på vinet och låt fräsa till och reducera några minuter. Slå sedan på hummer och fiskfond, samt vatten. Låt nu så och koka på medelhög värme i ca 15 min.
  4. Slå i grädden, tärnad laxfilé och musslorna. Låt puttra på medelvärme och smaksätt med dill, gräslök, salt och vitpeppar tills du hittar en bra balans. Klart att servera efter 5 - 10 min.  
Jag är supernöjd med den här soppan och rekommenderar receptet starkt! Den är enkel, avskalad och smakerna passar dem flesta även om man kanske inte äter fänkål, chili eller musslor varje dag så bidrar dem med smak till helheten i soppan. Testa detta recept så lovar jag er att alla avsmakare kommer att njuta av resultatet. Ha det fint! Jimps