onsdag 14 maj 2014

Lite mat och lite träning


God morgon och hoppas allt är bra där ute. Efter ett par veckors skitväder säger dem att det ska bli fint idag och det verkar faktiskt bli så. Jag och Vincent är lediga idag och passar på att gå upp tidigt och inte sova bort dagen. Vi ska hälsa på min brorsa en snabbis och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda men jag hoppas verkligen få lite solljus på mig iaf.

Igårkväll stod vi uppradade kl 18.00 jag och ett gäng kollegor på jobbet precis som vi gjort fyra stycken Tisdagar tidigare. Vi har ju som jag kanske nämnt tidigare löpträning och nästa vecka är faktiskt sista passet vi kör tillsammans innan vi gemensamt springer "Blodomloppet". Vi har haft hjälp av en tränare som gett oss massa tips, övningar och tankar kring hur hon ser på löpträning och hur man ska göra för att utvecklas. Det har varit intervallupplägg på tisdagsträningarna men igår gick hon också igenom hur hon tycker man ska lägga upp veckoträningarna för att bli en bra både lång och kortdistanslöpare. Väldigt nyttigt att höra och det ger så mycket mer än att läsa om det.

Så efter detta ska jag på egen hand utveckla min löpträning på egen hand och det känns faktiskt inspirerande. Vi har även tillsammans med jobbet nu dragit igång fotbollsträningar på Torsdagarna där vi senast hade Brages tränare Bo Wålemark som tränare och det var banne mig det roligaste i träningväg jag gjort på länge. Tillsammans med Söndagsinnebandyn, rullskidorna och den kommande korpfotbollssäsongen så känns det som träningsagendan är fullproppad och man får snarare bromsa än att öka just nu. Det är trendigt med fitness och det märks verkligen och visst fan är det skoj!

Det är ju också såhär års som allt ska hända. Efter en lång vinter så är man både taggad och inspirerad att ge sig ut i solen och både träna och göra annat. Jag ska berätta vad vi åt igår också och det vart faktiskt inte grillat utan jag ställde mig bakom spisen mellan gräsklippningen och träningen. Jag kokade ihop en Fläskfilégryta med smak av senap och vin som aldrig sitter fel.

Fläskfilégryta 6 - 8 port:
  • 2 st fläskfiléer
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl riven ost, gärna lagrad och smakrik
  • 50 - 75 g blåmögelost
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g haricoverts
  • 200 g broccoli
  • salt & peppar
  • paprikapulver
  • smör
  • rapsolja
  1. Börja med att putsa och skiva upp fläskfiléerna i grova bitar och bryn dem i stekpanna med smör och rapsolja i botten. Krydda dem under tiden med salt, peppar och paprikapulver efter smak och tycke.
  2. Hacka sedan lök och vitlök. Fräs löken tillsammans med tomatpuré i en stor gryta med rapsolja och smör i botten. När löken mjuknat så slår du på vin, grädde, fond, senap, blåmögel och den rivna osten. Låt puttra och smaka upp den med salt och peppar.
  3. Lägg sedan ner det brynta fläsket och låt puttra i såsen några minuter. Lägg sedan ner haricoverten och broccolin och låt den puttra med dem sista 2 minuterna och avsluta alltid med att smaka av med salt och peppar. Klart!


Här ovan har ni en burgare och bilden är tagen från ett uttav våra Instagramkonton, klicka här för att kika på fler bilder och följ oss gärna på @jimpsmillislchf & @jimps_.


Glöm heller inte att kika in på jimpsgrill.blogspot.com där du hittar grilltips och nya recept vid sidan om denna bloggen!

Vi är ju snart inne på vårat tredje år på lchf-kost och det har ju såklart hänt massa saker under dessa år. Från att inledningsvis genomgått en viktnedgång för att sedan fortsätta som viktstabila och nu satsa mer på träning och välmående. Jag håller på och grunnar på en liten summering av dessa olika faser och hur jag har tänkt kring det jag stoppar i mig, för det finns ju faktiskt inget rätt eller fel utan det viktigaste är att hitta sin egen väg! Jag grunnar vidare och återkommer med detta senare. Ha det fint. /Jimps

söndag 4 maj 2014

Söndag


Pizza är väl säkert den mest älskade och ätna rätten i landet, alla älskar pizzan och så även vi. Alla har ju såklart sina egna favoriter men hur många är det som gör pizzan själv? Vi gör det alltid men vi har ju å andra sidan inget alternativ eftersom det fortfarande inte finns någon pizzeria som gör lchf-pizzor så vitt jag vet iaf.

På min pizza vill jag gärna ha en god ost, lök, svamp, skinka eller korv. Tillbehören får gärna vara ruccola och bearnaisesås. Men A och O är en god tomatsås och en bra botten. Just botten har vi kämpat med många gånger, det är inte alltid så lätt att få till utan mjöl men det går! Jag brukar föredra mandelmjölsbotten framför många andra och klicka här för receptet på våran pizza. Men klicka annars in på våran receptsida för fler pizzarecept!

Fördelen med att göra sin egen pizza är att du kan göra den fantastiskt god med hjälp av bra råvaror, det är inte alla pizzerior kända för att göra även om det såklart finns sånna som gör det också...


Idag har vi varit ute i skogen hela familjen och haft det mysigt. Vart en springtur för mig medans Camilla och barnen promenerade längs strandpromenaden runt stångtjärn i Falun. Vi fikade i solen och andades frisk luft, precis lagom aktivitet på en Söndag!

Helgen i övrigt har varit jättebra och välbehövlig. Har haft lite småprojekt varje dag men prioriterat lugnet, lagat god mat och umgänge med barnen. Hoppas ni också haft det fint i helgen och varför inte avrunda den med ett pizzabak? ;) /Jimps

onsdag 16 april 2014

Kycklinggryta med sjögräsnudlar

 
 God förmiddag gott folk! Jag jobbar sent idag och passar på att göra lite nytta på bloggen här på förmiddagen. Jag tänkte dela med mig av en rätt som jag gjorde förra veckan innan jag helt glömmer bort den. Jag kom över ett paket sjögräsnudlar när jag var och handlade som innehåller 2 g kolhydrater per 100 g. Dem passade sig riktigt bra i gryta och dem rekommenderar jag starkt! Det är många ingredienser i grytan men låt er inte skrämmas för det, jag plockar lite av vad som finns hemma i kyl och skafferi när jag lagar grytor. Blir ni sugna på denna så plocka bort det ni inte vill använda och lägg till lite av vad ni själva tycker är gott :)
 
Kycklinggryta med sjögräsnudlar 6 - 8 port:
  • 5 st kycklingfileer
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st tomater
  • ½ dl tomatpure
  • rapsolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk chicken & steak krydda
  • 3 - 4 dl vitt vin
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk soja
  • ½ msk fisksås
  • 200 g philadelphiaost
  • salt & peppar
  • färska groddar
  • ärtskott
  • snjögräsnudlar
  • sockerärtor
Börja med att hacka lök, rödlök, vitlök, purjo och tomatpure. Fräs dem i en stor gryta med olja i botten tills dem mjuknat. Skiva samtidigt upp kycklingen i stora bitar och fräs den separat i en stekpanna med olja i botten. Krydda kycklingen rejält med paprikapulver, curry, chicken & steak krydda, salt och peppar (det blir mycket kryddor men detta kommer ge smak åt hela grytan sen). När kycklingen är brynt så slår du den i grytan tillsammans med löken. Häll vinet i stekpannan där kyckligen leget och fräs upp och låt puttra ett par minuter för att reducera och slå sedan ner det i grytan, då får du med alla smaker ur stekpannan.

Hetta upp grytan samtidigt som du slår i fond, soja, fisksås, philadelphia och ev. en skvätt vatten. Låt stå och puttra 20 - 40 minuter, ju längre desto bättre. Smaka av med salt, peppar och eventuellt komplettering av övriga ingredienser tills du hittar en god balans. Mot slutet rör du ner nudlar, ärtskott, sockerärtor och groddar. Mängden av dessa avgör du själv. Klart!
 

Den viktigaste ingrediensen i denna gryta tycker jag är det vita vinet. Det är det som ger karaktär och grundsmak till grytan! Jag lagar ofta mat med vin i och det vita vinet passar superfint till den här slags grytor men även till soppor, såser osv. Så mitt tips till er idag är att använd mer vin i maten, den är en smakrik men ändå inte för skarp smaksättare.


Igår var jag på löpträning med jobbet, vi har en hälsogrupp som startat tävling mot en annan butik i regionen som består av fem stycken deltävlingar där bland annat löpning i blodomloppet ingår. Jag tränar regelbundet men här fick man en rad med tips och nya övningar som ska utveckla löpningen! Man känner redan nu att några ovana muskler har fått sig en törn och träningsverken börjar komma smygande, men det är härligt!

Det är just nu vårväder här hemma och helgen spås bli riktigt fin nu i påsktider. Jag uppmanar er att om ni inte redan gjort det plocka fram grillen och varför inte helgrilla en kyckling! Vägrar ni följa mitt råd så varför inte helsteka kalkon inne i ugnen och göra en skysås till det, bland det godare vi har gjort faktiskt och jag radar upp några länkar på grillad kyckling och ugnsstekt kalkon här nedan! Ha en fin dag allesammans!

     

Helgrillad kyckling med helgrillad blomkål
Fylld och helgrillad kyckling
Beer-can chicken på grillen
Kalkon helstekt med skysås
Helgrillad kyckling i ugn

För fler kycklingrecept, klicka in på http://jimpslchf.blogspot.se/p/recept.html.

söndag 13 april 2014

Busenkel bearnaisesås



Hej på er! Nu är grillsäsongen i full gång här hemma och ett av tillbehören som nästan alltid finns på bordet är ju såklart bearnaisesåsen. Ibland brukar vi göra egen hemma, men för det mesta har vi varit lite lata och köpt färdig. För nån helg sen sa Jimmy att nu får det vara nog med köpebea, man tröttnar ju på smaken, så vi började att göra egen. Det är ju supergott, men lite krångligt att göra, så jag började fundera om det fanns något lättare sätt. Gjorde creme fraichebaserade varianter, men tyckte inte att jag fick till smaken. Sen bara slog det mig att jag skulle testa en majonäsbaserad variant och där satt den! Jättegod och perfekt konsistens. Bli inte rädd om ni inte tycker om majonäs, för den här såsen smakar inte majonäs alls. Och det bästa av allt är att den är busenkel att göra, klar på 30 sekunder. Smaka er gärna fram med vitvinsvinäger, dragon och persilja, men så här gör jag den:

Busenkel bearnaisesås 2-3port

  • 3 äggulor
  • 3 dl rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk dragon
  • 1-2msk persilja
  • salt
  • vitpeppar
Ha äggulorna i måttcylindern eller liknande smal skål med hög kant, ha vinägern, oljan och dragon. Sätt stavmixern i botten och mixa i några sekunder och dra sen mixern sakta uppåt så allt blandar sig. Sen brukar jag ha ur allt i en skål och smaka av med persilja, salt och vitpeppar. KLART!!! Sen kan man smaksätta med vad man vill, som till exempel chili eller vitlök.




 
 
 
Okej ska vi lova varandra av vi hoppar över köpe-bearnaisesåsen i sommar??!! Den här är både godare och mycket bättre än sockrad bea som man köper i affären.
Ha en fin kväll! / Camilla

lördag 12 april 2014

Pastatallrik

 

Jag fick ett sjukt pastasug i veckan så jag spontangjorde en pastamiddag med massa härliga smaker! Jag började med att göra egen lchf-pasta, klicka här för receptet på den.

Kapresen som jag har vid sidan om är busenkel att göra. Du skivar helt enkelt tomat och mozzarellaost, lägger dem omlott sedan toppar du med olivolja och persilja. Klart!

Kronan på verket sedan var en pastasås och den gjorde jag såhär...

Pastasås med champinjoner & blåmögelost 4 port:
  • 8 st färska champinjoner
  • 50 g blåmögelost
  • 200 g philadelphia med smak av vitlök och örter
  • 3 dl grädde
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk hackad persilja
  • ½ dl vitt vin
  • ev. 1 tsk kycklingfond
  • salt & peppar
  • smör
  • olivolja
Börja med att fräsa hackad schalottenlök i en kastrull med olivolja i botten. När löken mjuknat så slår du på vinet och låter koka en aning. Slå sedan i grädde, ost och philadelphia. Låt puttra och stek sedan skivade champinjoner i stekpanna med smör, salta och peppra svampen under stekningen. När pastasåsen puttrat ca 15 min så smakar du upp den med salt, peppar, persilja och eventuellt en skvätt kycklingfond. Rör ner den stekta svampen och servera!

Vid servering toppar du tallriken med knaperstekt bacon och riven parmesanost, mums...


Ha en fortsatt trevlig Lördag gott folk! /Jimps

fredag 4 april 2014

Enkel vardagsmat på 25 minuter!


Nu är det Fredag och den "tråkiga" vardagsmaten känns väldigt avlägsen just nu va? Men tro mig, det är snart Måndag igen och man är mätt på finmat från helgen. Tiden kan också vara knapp när man kommer hem från jobb, skola och andra aktiviteter. Det är kanske inte då man ställer sig och drar igång ett långkok direkt!

Jag gillar vardagsmat med favoriter som tex falukorv, köttfärs och torsk. Jag tänkte visa er två vardagsrätter som vi gjort på senare tid. Det är två stycken gratinerade rätter med sallad och grönsaker till. Att gratinera är ett enkelt sätt att addera fett och smak till en god protein vilket gör att det smakar bättre och att man blir mättare.

Den första rätten är Gratinerade kasslerskivor med matig vinägrettsallad. Många härliga smaker med både sötma, syra, sälta, tuggmotstånd och krispighet. Den rätten tar 25 minuter från scratch till servering, perfekt för stressiga Måndagar tex.

Gratinerad kassler 4 port:
  • Kassler i bit, ca 800 g
  • 1 st tomat
  • 100 g riven ost, gärna smakrik
  • provencalekryddor finhackade alt. finhackad basilika och persilja
Skiva upp kasslern i 1 - 1,5 cm tjocka skivor och placera dem på en ugnsplåt försedd med bakplåtspapper. Toppa varje kasslerskiva med en tunnt skivad tomatskiva, krydda en aning med kryddorna och strö sedan ost över alltsammans. Gratinera i ugnen på 200 grader i 20 min.

Krispig vinägrettsallad:
  • Isbergssallad
  • paprika
  • kidneybönor
  • champinjoner färska
  • rödlök
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad persilja
Här blandar du sallad efter hur mycket eller lite som behövs men börja med att fräsa champinjonerna i stekpanna med smör tills dem släppt all vätska och lägg dem sedan i en skål. Hacka upp sallad, lök och grönsaker och lägg sedan ner dem i samma skål tillsammans med kidneybönorna. Blanda sedan en vinägrett genom att blanda olivolja, vinäger, vitlök och persilja. Rör sedan ner vinägretten i salladen och sedan är det bara att servera!


Nummer två ut är även den en gratinerad rätt men nu med wokade grönsaker till, det är en färdigwok som såklart inte går att jämföra med färska wokade grönsaker men ibland får det bli såhär när kylen gapar lite tomt.

  • Falukorven gör du enkelt genom att på samma sätt som kasslern skiva upp den och plavera den på en plåt försedd med bakplåtspapper. Toppa varje skiva med en klick fransk senap och även en klick tomatpure. Strö sedan finhackad rödlök över allesammans innan du även strör riven ost över korven. Gratinera då i ugnen på 200 grader i 20 min. Klart för servering.


Ja där har ni två stycken gratinerade svennebananrätter som går fort att koka ihop. Rätter som jag älskar och som jag tror går hem hos dem flesta barn. Ha nu en riktigt go fredag allihop! :) /Jimps

måndag 31 mars 2014

Nytt inlägg på JimpsGrill

http://jimpsgrill.blogspot.se/2014/03/helgens-mat.html
 
Just nu finns ett nytt inlägg på JimpsGrill med bland annat recept på Rökta blåmusslor och tips på hur du grillar en perfekt biff! In och kika för bövelen! http://jimpsgrill.blogspot.se/2014/03/helgens-mat.html
 

söndag 23 mars 2014

Robust mat från Jimps & Millis LCHF


Tänkte dela med mig av ett par rätter idag som symboliserar oss väldigt mycket. En röd tråd som ofta finns med i våra älsklingsrätter är rejält kött med robusta och feta tillbehör som en god gratäng eller en fet sås, någon fin grönsak får gärna också vara med!

Först ut är en perfekt grillad biff med en smaskig gratäng fylld med broccoli och svamp. Vi serverade även en klick bearnaisesås till även om den inte är nödvändig. En sådan här rätt är aldrig fel! Köttet är det viktigaste på tallriken, det måste vara perfekt grillat för att rätten skall kännas lyckad och mitt bästa tips där är att köpa en bra köttbit i affären. Köper du ett dåligt kött och enbart tittar på prislappen så kommer du bli besviken, så enkelt är det! Det betyder inte att man enbart måste köpa det dyraste köttet utan gör ett medvetet val och har du inte erfarenheten så fråga eller testa dig fram. En bra tummregel är att satsa på Svenskt kött, redan där har du hälften vunnet.


Så här grillade jag denna köttbit för att få till den perfekt enligt mina preferenser. Jag köpte en Svensk mörad biff i bit från Scan. Jag skivar upp den själv i ca en tumm tjocka skivor (2,5 cm), salta och peppra på båda sidorna. Jag hettar sedan upp en gjutjärnsgrillpanna till max på spisen. Slå i en skvätt rapsolja och lägger sedan på köttet, max två bitar åt gången. Grilla ca 1 min, vrid sedan köttet 90 grader och låt grillas ytterligare 45 - 60 sek. Vänd sedan och gör om samma procedur igen. Mot slutet av grilltiden kan du slå på en skvätt vin om du vill ha en lite mer smakrikt kött. Tag sedan av köttet och lägg detta i ett foliepaket där det får ligga och värmeutjämna i ca 10 min innan servering. Klart!

Resultatet blir en tjock biff grillad "rare" precis som jag vill ha den, dvs rejäl grillyta med röd kärna i mitten utan att vara blodig.

För receptet på gratängen klickar du in här!


Här har vi en härlig bit fläskkarre också den grillad fast då utomhus på kolgrillen. En fläskkarreskiva är välfigt svår att få till inomhus i grillpanna eller stekpanna så det är inget jag rekommenderar. Då finns mycket annat gott man kan köra med den istället. Man måste antingen steka klart den i ugnen eller koka in den i en sås eller liknande för att den inte ska bli torr. Men grillar man den ute på grillen så kan resultatet bli magiskt och svårslaget! Nötkött som innan dock går att få till ungefär samma resultat både ute på grillen som inne på grillpannan.


Här har ni ytterligare en robust rätt som faller mig precis i smaken! Älgfärsjärpar i gräddig sås och ugnsrostad blomkål. Sjukt mycket smaker och med fläskspäcket som lyfter hela rätten!


Fläskspäcket lyfter alla färsrätter, jag brukar köpa en hel bit med fläskspäck som jag sedan pressar i köttkvarnen. Då har man späck hemma som man kan nyttja när man gör hamburgare, biffar eller andra färsrätter!


Älgfärsjärpar i gräddig sås 4 port:
  • 400 g älgfärs
  • 300 g fläskspäck
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk persilja
  • ½ tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 dl grädde
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • ev. 1 msk whiskey
  • ev. 100 g gorgonzolaost
Börja med att göra färsen och rulla järparna genom att blanda älgfärs, späck, finhackad lök, finhackad vitlök, ägg, rosmarin, spiskummin, persilja, paprikapulver, salt och peppar. Bryn sedan järparna i stekpanna tills dem fått en fin yta. Tag sedan av dem och hetta upp pannan igen. Bryn hackade schalottenlökar och slå på whiskeyn om så önskas. Slå sedan i grädde, philadelphia, kalvfond, soja och ev. gorgonzola en smakrik sås och skippa den för en mildare sås. låt koka upp och lägg sedan ner järparna i såsen och låt puttra med mellan 20 - 30 min. Smaka under koktiden av såsen och servera sedan tillsammans med ugnsrostat blomkål. Klart!

För receptet på den ugnsrostade blomkålen klickar du in här!

http://jimpsgrill.blogspot.se/

Det var ungefär det som jag hade att bjuda på idag. Jag hoppas verkligen att ni fått några tips som ni kan ha med er nästa gång ni ska steka till eran biff eller blanda en supergod färs! Jag vill avslutningsvis passa på att säga att http://jimpsgrill.blogspot.se/ lever vidare och även om dem flesta kanske inte kommit igång att grilla än så kan det inte skada med lite tidig inspiration. Gå gärna in och kika på vad jag har sysslat med dem senaste dagarna och lägg en röst på vad ni använder för grill hemma i trädgården!

Ha nu en go Söndag på er allesammans! /Jimps

söndag 16 mars 2014

Ost & bacontoppad kycklingfile med friterade grönsaker


Jag tänkte passa på att slänga ut denna rätt på bloggen innan den faller i glömska. Jag brukar alltid ha några lagade maträtter som bara väntar på att publiceras, detta är en sådan och tyvärr finns det många som aldrig får se internets ljus :) Men sånt är livet.

Detta är iaf en rätt som vi åt förra helgen och det är inget märkvärdigt i sig, kycklingen har vi gjort tusen gånger i olika former och varianter men det roliga är dem friterade grönsakerna. Istället för att blanchera, koka eller steka så testade jag att fritera dem i rapsolja och det vart riktigt bra! Jag förblancherade dem och friterade sedan i het rapsolja i ca 3-4 min eller tills dem fått fin färg, låt rinna av och servera. Grönsakerna jag avände mig av var broccoli och brysselkål.


Kycklingen sedan är hur enkel som helst att göra, den kräver bara lite nogrannhet så man inte tillagar den för torrt. Annars så är det bara att labborera fritt, det mesta passar till kyckling!  Men vill du ha ett superfint recept så klicka här!

För övrigt så har jag tillbringat hela helgen på jobbet och jag ska faktiskt strax åka dit och jobba kväll. På jobbet är vi i full hast med att bygga upp Trädgårds & grillavdelning på Ica Maxi! Vi står inför årets roligaste säsong på privat och på jobbet. För er som precis som jag älskar grill så är Ica Maxi det självklaraste valet! Klicka in på icahemma.se för att kika på sortimentet, det är grymt!

Ha nu en bra Söndag! /Jimps

onsdag 12 mars 2014

LCHF Lassagne & Ostpanerad rödspätta


Hejsan. Grillbloggen i all ära men den får ligga på is ikväll för idag har jag lagat gammal hederlig husman och igår gjorde vi en stulen husman i form av den Italienska klassikern lassagne, fast såklart med lchf touch! Två stycken mitt i veckan rätter som man inte gör ofta men som är härliga att klämma in i veckosedeln med jämna mellanrum.

Jag var på förhand lite orolig för lassagnen, att den skulle bli för lös då man byter ut pastan mot zucchini. Pastan som suger vätska mot zucchinin som släpper vätska. Den vart såklart inte lika fast som den klassiska men jag är ändå supernöjd med resultatet och den höll ihop fint!


Lassagne 6-8 port:
  • 800 g köttfärs
  • 2 st gula lökar
  • 3 - 4 st vitlöksklyftor
  • 1 paket bacon
  • 400 g krossade tomater
  • ½ dl tomatpure
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ tsk paprikapulver
  • salt & peppar
  • 100 g champinjoner
  • 3 - 4 dl grädde
  • 3 - 4 dl mjölk
  • 200 g philadelphia
  • 3 st zucchini
  • 6 - 8 dl riven ost av valfri sort, gärna smakrik
  1. Börja med att göra köttfärsfyllningen. Bryn köttfärs i panna med olivolja, lägg den sedan i en stor gryta. Bryn sedan hackad lök, vitlök och champinjoner i stekpanna med olivolja och häll sedan över i samma gryta. Hetta upp grytan med olivolja i botten. Slå på tomatkross, tomatpure, kalvfond, paprikapulver, oregano och låt sedan stå och puttra 20 - 30 min. Salta och peppra mot slutet.
  2. Gör bechamelsåsen genom att helt enkelt koka upp grädde, mjölk och philadelphia under omröring för att inte bränna fast det i kastrullen.
  3. Skiva zucchinin med mandolin, huvel eller tunnt med kniv. Salta en aning för att dra ur vätska. Riv ost till gratinering.
  4. Dax att preppa Lassagnen i stor ugnsform. Varva köttfärs-zucchini-bechamel i den ordning lager på lager tills formen är maxad. Toppa med den rivna osten och gratinera 30 min i ugnen på 200 grader. Låt stå och vila 15 min innan servering så den får sätta sig en aning. Klart!
Vi har tidigare gjort en Auberginelassagne, för receptet på den klickar du här. Sen måste jag också tipsa er om ni vill vara lite crazy att jag har gjort en snuskigt god Tonfisklassagne hur konstigt det än kan låta, våga testa för den är riktigt fin. Klicka hör för att komma till det receptet!


Idag var jag lite trött på eftermiddagen och då var det tur att jag hade en enkel och snabb anrättning att laga iordning. Inte komplicerat alls men desto godare. Jag gjorde Ostpanerad rödspätta med romsås och vinägersallad.

Ostpanerad rödspättafile 4 port:
  • 500 g rödspättafile
  • 1 dl pofiber
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad persilja
  • ½ msk hackad dill
  • 2 ägg
  • salt & peppar
  • smör
Blanda pofiber, ost, gräslök, persilja och dill på en tallrik. Pensla sedan fisken med ägget och panera i blandningen. Stek sedan i panna med smör tills fileerna blir gyllenbruna.

Romsås/dressing:
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ msk majonäs
  • ½ burk röd stenbitsrom
Blanda och inget mer!

Salladen är ingen konst att göra utan hacka isbergssallad och rödlök. Häll sedan över olivolja och en gnutta vinäger och låt dra en stund innan servering. Klart!


Ni är säkert skittrötta på alla mina korvbilder som jag ständigt lägger ut men jag kan inte hjälpa det. Jag är passionerat förtjust i mina korvar så ni får helt enkelt stå ut med den här bilden och många framtida bilder också, visst ser dem goda ut! :)

Ha en go kväll! /Jimps