lördag 30 juni 2012

Öl marinerad fläskfile


Vi har haft en riktigt skön dag idag. Vi började med att åka på dragracing jag och barnen. Det gillade dem verkligen, speciellt Vincent som är tokig i bilar. Fint väder hade vi dessutom. På eftermiddagen fick vi besök av barnens farmor, hennes sambo och dotter. Riktigt trevligt och barnen har lekt som tokar. En superskön ledig dag!

Till kvällen åt vi grillad fläskfile som jag förstekte i ugnen på låg tempratur i ett ölbad. Om man tillåter ölen det vill säga. Vart väldigt mör och fin! Till detta åt vi grillade grönsaker och hemmagjord snabb bearnaise. Camilla överraskade oss med en efterrätt också, hon slängde ihop en smarrig rabarberpaj med vispad grädde på toppen. Pajformarna är nya och kommer från ica maxi. Dem vart verkligen lyckade! Perfekt konsistens och bra balans mellan det söta och det sura. Nu är jag proppmätt och tar igen mig i soffan en stund.

Öl marinerad fläskfile:
  • 1 st fläskfile
  • 1 burk lager öl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk chili explosion krydda
  • 2 msk olivolja
Börja med att slå på ugnen på 70 grader. Puttsa filen och krydda sedan runt om och gnid in kryddorna. Pensla sedan med olivolja och placera filen i en ugnsform. Stoppa in en termometer mitt i filen och häll sedan över en burk öl som den sedan får ligga och simma i. Skutsa sedan in den i ugnen och låt den ligga och mysa tills innertempraturen hamnar på 60 grader. Tar ca 2-3 timmar, du kan justera tempraturen under tiden om du vill att det skall gå fortare eller långsammare. När den ligger på 60 grader så grillar du klart den på grillen på hög eller medelhög tempratur så den får fin färg och når en tempratur på minst 68 grader. Låt den vila i ett foliepaket 15 min innan du skivar upp köttet. Klart!



Rabarberpaj 4 port:
  • 2-3 stjälkar rabarber
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl koksnötsmjöl
  • 100 g smör
  • agavesirap eller sötningsmedel efter tycke
Skala rabarber och skär den i skivor. Fördela ut i portionsformarna och ringla över lite sirap i varje form. Blanda sedan mandelmjöl, kokosnötsmjöl och eventuellt lite agavesirap tillsammans med rumstempererat smör. Dela upp degen i 4 st bollar och platta sedan ut dem med händerna så det blir ett täcke som du placerar i formarna. Grädda dem mitt i ugnen på 200 grader i 20 min. Lägg på ett bakplåtspapper ovanpå om dem får för mycket färg. Servera med vanlijgrädde, vispad grädde som du blandar ner vaníljpulver i. Mums!



Nu börjar den här dagen lida mot sitt slut. Den avslutas med dem sista två avsnitten på den 5e säsongen av "dexter"! Ha en skön kväll på er.

Äntligen ledig!


Det känns så skönt att vara ledig den här helgen!, ska verkligen njuta av varenda minut. Ska bli så skoj att få vara med ungarna och tillbringa tid med dem. Camilla jobbar dock extra den här helgen så vi får klara oss själva. Idag tänkte vi åka och kika på dragracing, tror att Vincent kommer bli riktigt imponerad när vi är på plats, tokig i bilar som han är.

Till frukost åt jag äggröra, kaffe och en finncrisp med philadelphia på. Jag gillar verkligen äggröra, inte bara för att det är gott utan för att det går så fort att slänga ihop.

Nu är det dax att sätta fart på den här dagen, ha det fint!

fredag 29 juni 2012

Lättlagad bearnaisesås

Det gick bra att grilla, men jag är glad att Jimmy är grillmästare här hemma. Hade gjort en marinad med olivolja, soya, chilisås, creme fraiche, riven ost, chiliexplosion och peppar. Det blev väldigt god smak. Till åt vi zucchini, champinjoner och lök. Dessutom gjorde jag en bea-sås, har sett receptet lite här och var, är med i senaste numret av Mat och Hälsa, men receptet kommer ursprungligen från 56kilo.se. Jag halverade receptet och gjorde om det lite, jag hade i mindre vitvinsvinäger, har svårt när det är för mycket vinägersmak i bea-sås. Väldigt lätt att göra och det blev en tjock och god sås, den här ska jag göra fler gånger det är ett som är säkert!  Rekommenderas varmt!

Lättlagad bearnaisesås  2-3port
  • 150 gram smör
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 äggulor
  • 1 msk creme fraiche
  • 2 tsk torkad dragon
  • 2 msk färsk persilja
  • salt
  • peppar
Smält smöret. Häll vinäger, äggulor, creme fraiche i en hög skål. Starta stavmixern och häll i smöret i en jämn, tunn stråle. Ha i allt utom det vita som finns i botten av smöret. Smaka av med salt, peppar, dragon och persilja. Om den får stå en stund så tjocknar den ännu mer.

Jimmy köpte hem två goda korvar från Ica Maxis Delidisk, en Rackebajsare och en Timmermanskorv. Rackebajsaren är väldigt rökig i smaken, båda är supergoda att bara äta som dom är i tunna skivor.


Nu blir det soffmys och något avsnitt av serien Dexter. Ha en trevlig kväll! / Camilla

Chokladgodis & tupplur

Vincent var inte direkt svårövertalad när det gällde en tupplur, han var på direkt. Elsa ville också vila så vi la oss alla tre i sängen under en filt. Vincent somnade nästan direkt, Elsa tröttnade på att vila rätt omgående och somnade i 10minuter, en perfek powernap! Vaknade och var pigg, skönt. När jag vaknade gjorde jag och Elsa lördagsgodis tills imorgon. Barnen tycker verkligen om att vara med att hjälpa till men ibland kan det vara lite svårt när båda vill vara med och göra allt, de brukar kunna bli osams så det står härliga till. Så vi passade på att göra godis medans Vincent sov. Jag hackade bara nötterna, annars gjorde Elsa allting själv. Härligt och se hur stolta de blir när de får göra saker själva. Min duktiga tjej! Klicka här för att komma till receptet.


Min lilla Vince som sover så sött. När han vaknade kom han springades och var väldigt bekymrad över vad som hade hänt med han arm. Den hade fått ett mönster från vårt virkade överkast.


Har spenderat en stund i baden baden på altanen och läst lite bloggar i telefonen, skönt att bara varva ner i bland. Det blir jobb för mig ihelgen igen, ska jobba lite extra så en arbetskompis kan gå på Peace and love-festivalen, så ikväll blir en lugn kväll med god mat och mys.


Köttet ligger i marinad sen igår och snart ska grillmästarinnan ut och grill, håll tummarna för att jag inte bränner köttet eller tänder eld på huset! :) Ha en mysig kväll! / Camilla

Jobblunch hemma

Dagens jobblunch som jag gjorde i ordning igår när jag kom hem fick avnjutas hemma istället för på jobbet. Elsa är ju krasslig och Vincent klagar över att han är trött hela tiden, tråkigt med sommarförkylningar. Jobbade förmiddag och nu är Jimmy iväg och ska jobba till kvällen, vilket innebär att jag får står för kvällens grillning, kanske inte min starka sida men jag ska ge det ett försök. Kanske ska jag göra som jag brukar, påbörja grillning och så får Jimmy grilla klart.
Ni kanske se vad som blev dagens lunch, en riktig klassiker hos mig. Perfekt att slänga ihop om man inte har någon matlåda, blir att alltid perfekt mätt och så står jag mig hur länge som helst. Klicka här för att komma till receptet.
Nu ska jag övertyga Vincent om att vi ska ta en middagslur tillsammans, borde inte vara några problem. Ha det så bra, vi hörs! / Camilla

Fredag


Fredagen är här! men dagen började inte som vi hade tänkt oss. Elsa är hängig. Förkyld, hostig och varm så jag har varit hemma på förmiddagen så kommer Camilla vara hemma och vabba på eftermiddagen. Så det blir lite arbete för båda två idag iaf. Jag jobbar till kl 19 idag och ser fram emot kvällen och resten av helgen.

Frukosten vart en rejäl skål turkisk yoghurt med hallon och jordgubbar. Gott som alltid.

Ingen ro och ingen vila, dax att göra sig iordning. Ha en kanondag till er från oss.

torsdag 28 juni 2012

tv-dinner


Jag jobbade till klockan 18 och tiden hinner bli frammåt kvällen innan man är hemma med barn och allt. Så jag har inte gjort någon riktig mat ikväll, utan det blir lite godsaker framför tvn nu istället när det är semifinal i fotbolls-em. Grillade spanska kryddkorvar, ett par skivor goda ostar och lite gröna oliver. mums!

I morgon är det ju fredag och det välkommnar jag verkligen!, är ju ledig i helgen och det skall bli så skönt efter att ha jobbat hela förra helgen. Hoppas verkligen på bra väder också så man kan få lite soltimmar, har ju vart lite sparsamt med sådana... Så i morgon kväll ser jag fram emot gott grillat och ett glas rött ute på altanen, låter inte så dumt!

%C3%84r%20LCHF-dieten%20d%C3%B6dlig?

I morse så var det en debatt i tv4s nyhetsmorgon, klicka ovan för att kika på klippet. Dem pratar om någon studie som gjorts på uppdrag av vissa storföretag som vill påvisa att kolhydrater inte är farligt och att en ökad köttkonsumtion ökar risken för stroke. Ja ni kan ju kika själva. Som vanligt när det diskuteras lchf i tv så baseras diskusionen på någon difus studie som har tolkats på ett eller annat sätt och allting blir ganska fjantigt eftersom medias bild av lchf är en person som äter fläskfile till frukost, entrecote till lunch och oxfile till middag. Jo självklart bearnaisesås till alltsammans. Medans sanningen är att ja tror dem flesta som äter lchf äter betydligt mer grönsaker och fisk tex än genomsnittet.

Nej nu skall jag kika på fotbollen, ha en skön kväll!

Klassisk plocktallrik

Vilken härlig dag jag har haft, började dagen med en långpromenad, sen har jag grejat lite hemma och sen till det bästa av allt jag har suttit i solen. Laddat mig själv med solenergi, mer sånt! Dagens lunch blev en klassisk plocktallrik, sallad, Gustafskorv, räkor, Auraost och flödeost pikant. Mumsigt! Har börjat äta lunch vid 14-tiden för det mesta, ibland på jobbet måste jag äta tidigare, men det funkar perfekt när jag kör periodisk fasta och bara vill äta två gånger om dagen. Äter jag tidigare blir jag sugen på något innan middag, vilket oftast blir nötter och är man lite hungrig och äter nötter så är det rätt lätt att överäta. Så nu kör jag på det här, två mål mat och inget mellanmål.
Nu kommer det lite mer blombilder, det är ju som finast i trädgården nu.




 Längtar tills mina rosa pioner ska slå ut, eller vad sägs om godingen nedanför, kommer att bli så vacker.
Ha en fantastisk dag och njut av solen om du är ledig! / Camilla

onsdag 27 juni 2012

Jag lovar....

....och svär att jag aldrig mer ska ge mig på att göra crepes igen! Jag har aldrig varit speciellt bra på att göra pannakakor, eller nej det där var ett lögn, jag har alltid varit urusel på att göra pannkakor. Har försökt att göra crepes några gånger med väldigt blandat resultat, aldrig helt hundra. Men jag tycker om crepes och jag ser alla perfekta crepes överallt, så jag tänkte att jag ger det ett till försök, jag har ju trots allt blivit grym på att göra omelett efter alla mina kanelomeletter, men men det gick inte speciellt bra. Det svors en och annan svordom i köket kan jag lova. Vet inte vad jag gör för fel, men jag skulle säkert behöva en liten pannkaksstekpanna. Kikade in hos Ryska dockor igår och det var då jag blev sugen på crepes,  där kan du se hennes jättefina och mejerifria crepes. Om du vill göra ett försök att göra mina crepes så klicka här för recept.


Ute i trädgården har pionerna börjat blomma, betydligt senare i år, men lika vackra som alltid. Barnen överraskade mig med en blomma, som nu får stå i ett glas på bordet. Doftar sommar och fint är det också.

Imorgon är det kvällsjobb för mig, så jag ska ta mig en lugn förmiddag och fixa en matlåda till jobbet, blev ju inga crepes till matlådan. Ha en skön kväll! / Camilla

Onsdag


God dag, ja idag är det en klassisk mitt i veckan dag. Iaf för oss som inte har semester. Jag ska jobba kväll idag men har lämnat barnen på dagis tidigare så att dem skall hinna leka med sina kompisar innan Camilla hämtar dem. Så jag har haft ett par timmar själv hemma men jag har faktiskt inte gjort någonting förutom att stanna till på affären på vägen hem och att laga iordning lunchen. Känner att det är en sån där dag när man inte har någon energi till övers, sparar mig till jobbet.

Jag slängde ihop en champinjonomelett till lunch, länge sedan jag åt omelett så jag vart lite sugen på det idag. Klicka här för att komma till recept.

Idag börjar peace and love festivalen hemma i stan, men vi ska inte dit. Vi var där förra året och det är en bra festival med grymt mycket folk! Men vi ska jobba och så är det inget band som lockar iår för våran smak så det kommer bli en lugn helg för våran del. Trots att vi bor 5 km från festivalen brukar det på kvällarna höras klart och tydligt det som spelas hem till oss, ganska häftigt. Nej nu är det dax att göra sig iordning!

Ha en bra dag!

tisdag 26 juni 2012

Räkmacka

God kväll! Fick några bröd över sen gårdagens hamburgare och då slog det mig att man skulle kunna göra en riktigt smarrig räkmacka. Sagt och gjort! Klicka här för att komma till gårdagens inlägg, där finns det en länk till frallorna. På mackorna hade vi ost, majonäs blandat med creme fraiche, sallad, gurka och lite dill. Mumsig! Tänkte jag skulle passa på att tipsa om ett annat bröd som jag har gjort tidigare som hamburgerbröd,  men som även går bra att äta som vanliga mackor. Jag gillar verkligen frallorna vi åt idag, men det jag inte gillar är att det är så mycket som ska vara och dessutom saker som inte går att köpa i en vanlig affär. Nu har jag köpt hem allting så nu har jag för ett tag, men jag gillar när det är lättillgängligt.
Klicka här för att komma till det andra brödreceptet.


Åh vad jag längtar till våran semester! 3 veckor kvar, försöker att inte tänka på det för mycket, men just nu tycker jag att tiden sniglar sig fram. Ska bli så skönt att vara ledig. Hoppas på lite bättre väder bara. Vi har en jätte rolig resa med en annan familj inplanerad, vi har hyrt stuga i en vecka och så ska vi till Astrid Lindgrens världen, ska bli så roligt och mysigt. Barnen kommer att älska "Pippiland", som Elsa säger, och jag med. Första veckan blir det dock lite jobb, men roligt sådant, ska äntligen tapersera i köket! Jippi!
Trevlig kväll på er! / Camilla

måndag 25 juni 2012

Hamburgare och chokladparfait

Kvällens middag blev en riktigt brakmiddag, längesen jag var så här mätt. Men ojoj vad gott vi har ätit. Gjorde en ny laddning av LCHF-frallorna, men istället för att göra 8st så gjorde jag 4st stora bröd, dessutom penslade jag med ägg och strödde över sesamfrön innan gräddning. De behövde några minuter extra i ugnen för att bli klara. Klicka här för att se hur vi gör våra hamburgare. Vi hade bacon, cheddar, sallad, tomat, gurka, rödlök och avokadoröra, härlig smakkombination!

Istället för dressing så gjorde jag en avokadoröra, gott och enkelt.

Avokadoröra
  • 3st avokado
  • 1 dl creme fraiche
  • 1st vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • ett stänk citronsaft
Mosa avokado och blanda med creme fraiche, sambal oelek, och pressa i vitlök. Avlsluta med ett stänk citronsaft. Låt röran gärna stå och dra ett tag, blir godare då.



Efter den här middagen var vi mer än mätta, men eftersom det inte blev några jordgubbar under midsommarhelgen så hade vi bestämt oss för en efterrätt med jordgubbar och chokladparfait idag. Otroligt gott och väldigt mättande, blev bara en halv portion för oss. Hittade receptet på parfait i en av Anna Halléns böcker, i orginalreceptet skulle det vara 3 msk honung, men det hoppade jag över, räcker gott och väl med sötman från chokladen tycker jag. Om man vill kan man smaksatta parfait med pressad apelsin, i såna fall ska det vara 6 msk enligt orginalreceptet.

Chokladparfait 4 port
  • 100 gram mörk choklad 70%
  • 4 äggulor
  •  1 krm vaniljpulver
  • salt
  • 4 dl vispgrädde
Smält choklad över vattenbad, låt svalna. Vispa äggulorna till en tjockt skum, minst 3 minuter. Rör ner lite i taget av den smälta och avsvalnade. Smaksätt med vaniljpulver och några saltkorn. Blanda väl.
Vispa grädden, men inte för hårt. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten, så slipper du chokladklumpar. Fyll i portionsformar eller i en stor form. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Ta fram parfaiten lite innan den ska serveras så hinner den bli lite krämig. Servera gärna med jordgubbar eller några andra bär.




Ha en trevlig kväll på er! / Camilla

Lunch

Här kommer dagens lunch, lite sent kanske men har haft strul med nätet, kanelomelett blev det idag. Gott och mättande som alltid. Klicka här för att komma till receptet.
Idag har vi varit lediga, började dagen med att städa huset, vad fort det går när man är två. Sen har resten av dagen gått till shopping. Har gjort något som jag inte tror att jag har gjort förut, varit på rea första dagen och dessutom fyndat. Varken jag eller Jimmy är speciellt förtjusta i att gå i affärer när det är massa folk, brukar undvika det. Idag var det väldigt mycket folk. Sveriges största festival, Peace and love-festivalen drar igång i stan nu, så det var väldigt mycket festivalare överallt.
Nu är det dags att börja med kvällsmaten, kommer att bli något väldigt gott och dessutom efterrätt, lite får man väl lyxa till det när man har jobbat hela midsommarhelgen. Hörs sen! / Camilla

söndag 24 juni 2012

Ost och sovrum


God kväll på er! Nu är den här vecka äntligen över, känns som det blev en väldigt lång jobbhelg. Det var riktigt skönt att sluta vid 17 idag. Åkte hem till mina föräldrar för att hämta barnen och blev bjuden på en mumsig kycklingsallad. Nu på kvällning gjorde jag ordning ostchips och dipp. Hade en lagrad prästost som jag bara rev och la i högar på en bakpappersklädd plåt och sen in i ugnen en sväng. Dippen gjorde jag av creme fraiche, vitlök och gräslök. Har man en ost med mindre smak kan det vara gott att krydda med lite paprikapulver.


Brukar alltid ta en sväng förbi delidisken på jobbet, för att se om det finns något att fynda och idag fanns det mycket godsaker till bra priser. Det som fick följa med hem idag var en Flödeost pikant, underbart god ost, Aura grön/blåmögel ost, en väldigt mild och god mögelost och sist och minst en ost till Jimmy, Whisky Ädel.


Har lite då och då fått frågan om vi kan visa lite bilder från hemmet. När vi flyttade in i huset för några år sedan var Elsa inte ens 1år och jag var gravid med Vincent, hela huset var målat vitt invändigt, vilket är helt okej, men jag gillar ju mer färg. Men med två små barn så har renovering legat på is, men lite i taget gör vi lite insatser. Sovrummet är något som är klart och som jag är nöjd med, det är jag till 100%, önskade att hela huset hade samma känsla. Det helt underbara överkastet har min duktiga mamma virkat åt oss.
 Köket kommer vi att tapesera första veckan på semester, det är spikat. Nästa projekt är vardagsrummet, det är så vitt och kalt. Så ni får se lite i taget.




Nu ska jag lägga mig och läsa lite nya tidningar som jag har fått hem och vänta på att Jimmy ska komma hem från jobbet. Ha en trevlig kväll! / Camilla

Söndag


Då var det sista dagen på den här jobbhelgen och jag ska jobba kväll idag så jag passar på att ta det riktigt lugnt nu på förmiddagen. Startade dagen med en smarrig frukost. Svart kaffe och lchf-frallor med kryddost och gustafskorv. Dem här frallorna som Camilla har bakat är verkligen kanon, rekommenderar skarpt!

Just nu sitter jag och lyssnar på en podsändning från p3s program "tankesmedjan", ett satirprogram där dem bland annat pratar om lchf kost och livsmedelsverkets nya kostråd. Klicka här för att komma till podsändningen. Inget nytt men ganska roligt.

Jo livsmedelsverket har ju kommit ut med nya kostråd, eller ja nytt och nytt. Tycker inte att dem är speciellt nytänkande men här klicka här för att kika in på deras hemsida för att läsa vad dem tycker. Här får ni iaf ett smakprov på vad dem tycker man skall äta...

Livsmedelsverket har satt ihop fem råd som hjälper dig att äta hälsosamt: 
•Ät mycket frukt och grönt, gärna 500 gram om dagen. Det motsvarar till exempel tre frukter och två rejäla nävar grönsaker.
•Välj i första hand fullkorn när du äter bröd, flingor, gryn, pasta och ris.
•Välj gärna nyckelhålsmärkta livsmedel.
•Ät fisk ofta, gärna tre gånger i veckan.
•Använd gärna flytande margarin eller olja i matlagningen

Ja dem tycker precis som innan att man skall äta fettsnålt, sockerrikt och margarin? varför margarin, jaja. Dem tycker iaf att man skall äta mycket grönsaker och fisk så det skall dem väl ha en eloge för. Ja kostråd ligger ju verkligen i tiden och det finns tusen olika vägar att gå och alla är rätt om man mår bra av det man äter.

Nej tiden springer iväg och jag skall ta och göra mig iordning, ha en skön dag!

lördag 23 juni 2012

Fläskfile gjord med kärlek


Jag slutade jobbet kl 17 idag. Har jobbat hela dagen sedan i morse med andra ord. Var till en början en riktigt lugn dag vilket man kan förstå när det är midsommardagen. Men den kom igång efter lunch när folket har vaknat till efter gårdagens firande. När jag slutade jobbet åkte jag och hämtade mina kära barn hemma hos mormor & morfar där dem varit idag. Dem överraskade oss med blommor som dem vart ute och plockat på en äng, gullungar!

När vi sedan kom hem så slog jag direkt på ugnen på 80 grader och började med maten som jag skulle överaska Camilla med när hon kom hem från jobbet några timmar senare. Idag lämnade jag inget åt slumpen och gjorde fläskfilen med kärlek och den vart perfekt! Så mör, fin och med god grillsmak. Till den serverade jag grillade champinjoner, rödlök, tomat och zucchini. Vid sidan om en klick lallerstedts bearnaisesås och ett glas rödvin. En perfekt avslutning på den här Lördagskvällen. Jag gjorde en egen glaze som jag penslade in alltsammans med på grillen och jag valde att ha lite sting i den. Återigen rejäl smak på utsidan av köttet, mört och fin på insidan.

Vi ska jobba även i morgon så den här kvällen så varvar vi ner hemma i soffan och tittar på fotbolls em och efter det kanske det blir ett avsnitt av "dexter". Ha nu en riktigt skön Lördagskväll på er kära lchf:are!

Grillad fläskfile förstekt i ugn:
  • 1 st fläskfile
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk chiliexplosionkrydda/grovmalen
Glaze med sting:
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 msk soja
  • 3 msk rödvin
  • 2 msk chilisås
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk röd chilipasta
  • salt & peppar
  • 1 tsk chiliexplosionkrydda/grovmalen
Som ni ser så använder jag ganska rejält med kryddor och det gör jag eftersom jag inte har förmarinerat filen. Så det finns ingen smak som trängt in i köttet utan all smak finns på ytan, då jämnar det ut sig och blir gott när man sedan äter det. Jag förstekte filen i ugnen på 80 grader i ca 2 timmar tills innertempraturen på köttet landar på 60 grader. Efter det så grillar jag den på hög tempratur på grillen samtidigt som jag glazar den. Grilla den tills den fått en fin färg runtom och innertempraturen hamnar på 70 grader, tar ca 6-8 min.

Midsommar

Fortsatt trevlig midsommar på er! Jag jobbade hela dagen igår, men fick lite fira lite på kvällen hemma hos Jimmys mamma och sambo. Jimmys syskon var också där. Vi åt massa god mat och hade det trevligt. Räkpajen som Jimmy gjorde fick högsta betyg, till och med bättre än orginalet som är med vetemjöl. Klicka här för att komma till receptet. Kvällen avslutades med att spela Med andra ord, sjukt roligt, kan jag verkligen rekommendera.

 Perfekt LCHF-mat

 Har ingen matlåda att ta med till jobbet idag, så jag har precis gjort i ordning en kanelomelett. Jag gjorde den på 3ägg eftersom jag inte äter frukost. Klicka här för att komma till receptet. Perfekt för såna som mig som inte tycker om ägg, men som vill äta något som är gott och som man håller sig mätt på länge.

Nej nu är det dags att fixa håret och sminka sig och åka och jobba. Nu ser jag framemot en ledig måndag, då ska jag njuta. Ha en fin dag! / Camilla