söndag 30 september 2012

Ny omröstning på bloggen


Som jag sade tidigare så vart det grillad karre till middag ikväll. Inte direkt första gången det grillas karre här hemma men vad gör det när det alltid blir gott! Till karren åt vi fräcsh sallad gjord på isberg, tomater, rödlök, oliver, olivolja och en skvätt peppar. Vid sidan om en klick lallerstedts bearnaise och en pepparost bit. Mycket fett i form av sås, ost, och oljor. En bra balanserad lchf rätt med andra ord.

Nu har vi lagt upp den nya omröstningen där ni kan vara med och bestämma vilket våra nästa veckotema blir. Itaienskt, Thailänskt, Afrikanskt och mexikansk står det mellan. På förhand känns det som Italienskt kommer stå som vinnare pga att den kosten har ett gott rykte i Sverige men jag hade ju fel förra gången så jag tar inte ut något i förskott. Finns mycket god mat inom alla områden vi plockat med så vi väntar med spänning på resultatet...

Så har ni inte redan gjort det, lägg er röst!

Nu har Camilla åkt iväg till gymmet för att träna. När hon kommer hem är det min tur, då svidar jag om och promenerar bort till sporthallen för att spela innebandy. Det är ju kanske inte helt optimalt att spela innebandymatcher på Söndagskvällarna med tanke på att man oftast har tagit det lugnt under dagen och det kan vara lite svårt att tagga till. Men men, väl på plats brukar det gå bra.

/Jimps

Ny veckomatsedel

Vi har en supermysig Söndag tillsammans idag. Vi har nyss kommit hem från bio där vi såg "sammys äventyr 2". Ungarna älskade den! Köpte med oss jättegoda rökta mandlar från coops eget märke som jag verkligen kan rekommendera. Nu skall vi strax dra igång med matlagningen. Blir en klassiker för oss, grillad karre med sallad och sås till. Inga utsvävningar idag alltså.

Vi har alldeles nyss knåpat ihop en veckomatsedel för nästa vecka bestående av endast saker som finns hemma i kyl och frys. En så kallad kylskåpsrensning och det behöver man verkligen ibland. Perfekt att göra en grej av det. Vi skrev upp allt vi hade hemma och skissade snabbt ner fem stycken rätter som täcker dem flesta ingredienserna. Så nästa veckas "tema" kallar vi helt enkelt för kylskåpsrensning och vi ska inte köpa något! Häftig utmaning och här har ni matsedeln..

Tema 3: Kylskåpsrensning
  • Måndag: Wok på räkor, kål & grönsaker
  • Tisdag: Köttfärs, grönt & svampsoppa
  • Onsdag: Låda gjord på fläskfile grönt & ost
  • Torsdag: Zucchinipasta med ostsås
  • Fredag: Rester pga kvällsjobb
  • Lördag: Grillade kycklingklubbor med tillbehör

När vi ändå är inne och pratar veckotema så kommer vi lägga upp en ny omröstning på bloggen precis som vi gjorde för några veckor sedan. Omröstningen kommer precis som då vara öppen en vecka och vi hoppas på ännu fler röster den här gången! Så håll utkik!

Nu ska jag börja förbereda inför middagen! Ha det fint. /Jimps

lördag 29 september 2012

Tema Amerikanskt- Ribs & Coleslaw



Idag avslutar vi vårat Amerika tema med Ribs & Coleslaw. Kunde inte avsluta temat på ett bättre sätt än med ett långkok på grillen! Revbensspjäll är något som dem flesta kanske äter en gång om året, vid jul alltså. Men om så är fallet så kan jag rekommendera att göra det lite oftare, speciellt vid grillsäsong. Köttet innehåller jättemycket smak pga fettet och är oftast väldigt billigt i jämförelse med annat kött.

Klicka här för att komma till receptet på revbensspjällen. I receptet är dem gjorda i ugnen och idag valde jag att göra dem på grillen och det är egentligen ingen skillnad. Indirekt grillning på medelhög värme i 2 timmar.

Klicka här för att komma till vårat enkla recept på Coleslaw. Den är snabbt gjort och passar utmärkt till revbenen. Annars tycker jag man kan servera Coleslaw till det mesta, kött, korv, burgare osv...


Efter två timmar på grillen är köttet klart för uppskivning.

Indirekt grillning betyder alltså briketterna på ena halvan av grillen och maten på andra halvan.

Första av totalt fyra marineringar.
Annars har vi haft en jättebra dag idag. Jag och Vincent har höststädat i garaget, Camilla och Elsa har varit och shoppat kläder. En lugn och skön dag där vi fått mycket gjort.

Nu är det kväll och vi skall strax smälla på en film och mysa ner oss i soffan. Ha en fin kväll på er! /Jimps

Kanelomelett & nytt grönt


God morgon på er! Tog en liten sovmorgon imorse, vilket är väldigt ovanligt i den här familjen. Vincent brukar köra igång vid 7-tiden i vanliga fall, men i natt har han smygit sig in till våran säng och sov ända till 8.30. Mer sånt! Efter en lååång och mysig frukost ska vi göra det vi är bäst på, Jimmy ska greja i garaget, rensa och dona och jag och Elsa ska åka och shoppa. Dagens frukost blev en klassiker, det var ett tag sedan nu, kanelomelett. Klicka här för att komma till receptet. Alltid lika gott och mättande, jag åt den med några hallon och turkisk yoghurt.


I förrgår köpte jag två nya ficusar på jobbet och igår tänkte jag att jag skulle kolla upp ur dom skulle skötas och gissa om jag blev glad när det stod låt jorden torka mellan rejäla vattningar och låt stå ljust. Kanske har dom en chans att överleva här hemma, idag ska jag öka på chanserna genom att planerat om dom i större innerkrukor.


Ha en skön lördag och hoppas att ni har bättre väder än vi, för här regnar och blåser det *brrr*

fredag 28 september 2012

Årets sista kräftor



Ja det vart inget amerikanskt idag som ni kan se. Hoppas ni inte är besvikna men vi vart bortbjudna på middag ikväll hemma hos camillas föräldrar och det bjöds på kräftor, västerbottenpaj (lchf sålklart) och lite grönt till det. Sista kräftorna för året och dem var jättegoda!

I morgon plockar vi upp Amerika temat igen och lagar revbenen som utlovat. Nu ska jag ju inte ta ut något i förskott men jag känner faktiskt på mig att dem här revebnen kommer smälla högt! Det brukar alltid bli bra men nu fick jag tag i jättefina mörade revben med mycket kött på. Vi får se i morgon...

Nu är det fredagsmys på agendan. Ett glas rött, kika på lite tv och koppla av. Ha en fin kväll! /jimps

torsdag 27 september 2012

Tema Amerikanskt- Kyckling cheddar



Ikväll var det dags för kycklingen, en rätt som vi gjort flera gånger tidigare fast på flera olika sätt. Idag fyllde jag kycklingfileerna med chilimarinerade vitlöksklyftor och toppade med bacon och cheddarost. Dem vart riktigt bra, till dessa gjorde jag en enkel sallad på isberg, tomat, rödlök, oliver och olivolja. En klick lallerstedts bearnaise vid sidan om så var middagen komplett.

Chicken cheddar 4 port:
  • 4 st kycklingfileer
  • chilimarinerade vitlöksklyftor
  • 1 paket bacon
  • cheddarost
  • ½ tsk mild paprikapulver
  • salt & peppar
  • rapsolja
Börja med att fräsa på fileerna i en stek/grillpanna med rapsolja. Salta, peppra och krydda med paprikapulver under stekningen. Stek tills fileerna får en fin stekyta och plocka sedan av dem. Skär två stycken snitt i varje file och späcka med vitlöksklyftor efter smak. Lägg sedan stekt bacon och några skivor cheddarost ovanpå varje file. Placera fileerna i en ugnsform och stek klart dem i ugnen på 200 grader tills innertempraturen landar på 75 grader. Tar ca 30 min. Klart!

Det här är faktiskt en rätt som går ganska fort att göra. 10 minuters jobb innan kyckling åker in i ugnen och under tiden den går klart där så gör du iordning salladen och dukar bordet. Passade mig perfekt idag när jag hade lite knappt med tid efter jobb, dagis hämtning och småhandling.




Nu skall jag strax premiärspela nya "fifa13" som släpptes idag! Jag är ju om ni inte visste det en fotbollsfreak och såklart fifa freak. Försvinnande kul, tappar tid och rum framför tv spelet. Så nu har jag inte tid att skriva mer. Ha en go kväll på er. /Jimps

onsdag 26 september 2012

Tema Amerikanskt - Pizza


God kväll på er! Det amerikanska temat rullar vidare och det blir bara bättre och bättre. Kvällens middag blev pizza, testade en ny variant av botten idag och den blev riktigt god. Har testat det flera olika varianter, men jag tror den här är den bästa hittills, lätt att göra och lätt att få tag på alla ingredienser. Blandade mandelmjöl och pofiber, körde 50/50, men det går säkert att öka på pofiber om man vill det. Okej då kör vi lite recept då, börja alltid med tomatsåsen så den får stå och puttra så länge som möjligt.

Tomatsås
  • 250-350 gram passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitllöksklyfta
  • 3 tsk torkad oregano
  • salt
  • peppar
Hacka löken och fräs den ihop med pressad vitlök i en kastrull. Häll i tomaterna  och krydda och låt puttra, tills det är dags att ha såsen på pizzan.

Pizzabotten 1 plåt
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl pofiber
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl vatten
  • 2 dl riven ost
Använd färdigt mandelmjöl eller gör eget i en mandelkvarn. Ha i mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver i en bunke och blanda. Ha i ägg, vatten och riven ost och blanda ordentligt. Låt svälla 5-10min. Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt, det lättaste är att trycka ut degen med fingrarna. Ställ in i ugnen på 225grader i 10min. Ta ut botten och ha på tomatsås och ha på din favoritfyllning. Vi körde med skinka, champinjoner, rödlök och toppade sen med oregano och riven ost. Sätt in ugnen tills pizzan får fin färg, servera gäna med bea-sås och ruccolasallad.



Pofiber finns i de flesta livsmedelsbutiker i glutenfriahyllan. Det är ett potatisfiber som innehåller 14 gram kolhydrater per 100 gram, men som ni ser så innehåller hela kartongen 125 gram så i en pizza blir det inte speciellt mycket kollisar. Pofiber används till bakning och kan användas som panering istället för ströbröd. 


Idag har jag varit ledig, men jag har verkligen inte legat på latsidan, jag har städat, tvättat, bäddat rent i sängarna, köpt vinterkängor åt Elsa, fikat med barnens mormor, handlat blommor och krukor. Har dessutom klämt in en joggingtur och jag känner redan vad det är på väg, jag är inne i en träningsperiod. Något som är positivt är att jag har varierat mig och resten av veckan blir det också variation, kanske det är nyckeln till att jag kan hålla i träningen eller kommer jag att tröttna som vanligt!? Nu har jag Jimmy åkt och spelat innebandy och jag ska krypa ner i soffan och titta på mina älskade tjejprogram för att sen krypa ner nyduschad i en renbäddad säng, ahh bästa känslan!
 Ha en trevlig kväll! / Camilla







tisdag 25 september 2012

Tema Amerikanskt- Hamburgare



Ja temat fortsätter och självklart kan man inte ha ett Amerikanskt tema utan att plocka med hamburgare. Inte ett enda halvfabrikat i den här maten, då blir det bra...

Jag började med att baka brödet, det är ett gammalt beprövat hamburgerbröd. Klicka här för komma till receptet. Sedan gjorde jag iordning en avocadoröra och en salsa som fick vila i kylen medans jag fortsatte med burgarna. Klicka på länkarna för att komma till recepten på dessa. Så här gjorde jag burgarna.

Hamburgare 6 port:
  • 800 g blandfärs/köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 st ägg
  • salt & peppar
  • cheddarost
Hacka löken och pressa vitlöken. Blanda sedan ihop allting i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma sedan biffarna med lätt fuktade händer till lagom storlek, tänk på att dem krymper vid tillagning. Vid tillagning så toppar du med ost mot slutet så den hinner smälta ut ordentligt. Klart!

Sedan är det bara att skiva upp lite färska grönsaker och njuta. Alla i våran familj är tokiga i hamburgare och barnen gillar verkligen när man fyller bordet med massa småplock. Nu har vi fest brukar Elsa säga...

Uppdukat till fest

Självklart grillades burgarna...

...och baconet!

Hamburgerbröden efter gräddningen
Jag och barnen har ju varit lediga idag och vi har passat på att åka skyttetrafik till soptippen med allt skräp som vi samlade ihop i helgen. En hel del kan man säga! Bra aktivitet med barnen förresten, dem tyckte det var skitkul. Sedan åkte vi och hälsade på farmor på hennes jobb innan vi åkte hem och lagade mat.

Nu skall jag bråka lite med Camilla som ligger och åmar sig över träningsverken hon har ådragit sig :) Ha en go kväll! /Jimps

måndag 24 september 2012

Tema Amerikanskt - Jambalaya


Jambalaya är ju något som man kan variera hur mycket som helst, man kan ha kyckling, korv, bacon, räkor, kräftor, musslor och helst allt på en gång. Idag hade jag i en kryddig korv, räkor och musslor. Till gjorde jag blomkålsris och en curry- och gurkmejaröra. Gott och fräscht med lite hetta. I Jambalyan ska det vara cajunkrydda vilket man säkert kan köpa färdig, men jag blandade ihop en egen.

Cajunkrydda
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 2 tsk vitpeppar
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad oregano
Blanda ihop och förvara i en tät burk.

Jambalaya
  • 300 gram chorizokorv
  • 700 gram räkor med skal
  • 1 burk musslor
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk cajunkrydda
  • 3 st stjälkar blekselleri
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st grön paprika
  • 0,5 liter fiskbuljong
Skär korven i bitar och stek i en stor gryta. Hacka löken och fräs i hop med korven,  pressad vitlök och cajunkrydda. Skär blekselleri, paprikorna i bitar. Koka upp 1 fiskbuljongtärning i 0,5 liter vatten. Ha i krossade tomater i grytan och späd med buljongen. Koka upp och låt sjuda under lock i 40minuter. Ha i räkorna och musslorna precis innan servering. Servera med blomkålsris, klicka här för att se hur man gör det. Och så gjorde jag en creme fraiche-röra, ta bara creme fraiche, curry, gurkmeja, salt, peppar och ett stänk citron, smaka av med kryddorna tills det blir god smak.
Inspirationen till jambalayareceptet fick jag från recept.nu och sen har jag gjort om det så det skulle passa oss.


Har gjort ett försök att träna bort jordens träningsvärk genom ett pass på crosstrainern, men jag är ytterst tveksam till om det funkar. Tror inte att jag kommer ur sängen imorgon och om jag gör det så ska jag ta mig upp och ner i en trapp på jobbet...aj aj. Ha en lugn och skön kväll! / Camilla

Matsedel - amerikanskt tema


Måndag igen och ny matsedel, den här veckan kör vi amerikanskt tema. Så det blir massa godsaker som hamburgare såklart, pizza och ribs. Det här kommer att bli en bra vecka, fast jag måste erkänna att jag har börjat inse tjusningen med husman, det är gott, oftast enkelt att göra och oftast till bra pris. Gårdagens fläsklägg var också en positiv överraskningen, riktigt gott. Och lätt att göra, visserligen skulle det koka länge, men det sköter ju sig själv. Idag ska vi börja med Jambayala, en typisk rätt för Cajun-köket och det kreolska köket i Louisiana. Försöker ju att äta fisk eller skaldjur minst en gång i veckan, så då passar den här rätten perfekt.
  • Måndag: Jambalaya
  • Tisdag:    Hamburgare
  • Onsdag:  Pizza
  • Torsdag: Chicken cheddar
  • Fredag:  Ribs och coleslaw
Nästa vecka får vi nog köra en frysrensarvecka, för ojoj vad man spar på sig i frysen och vi har dessutom två frysar och nu är det fullt i båda.
Fick förresten ett mail från Aftonbladet, artikeln där jag ska vara med är framflyttad en vecka, så håll utkik nästa vecka istället.
Dags att dra igång med lite matlagning, alltid spännande med nytt! Ha det gott så länge! / Camilla

Måndag morgon

Jag gick ut i trädgården och plockade färska hallon till min turkiska yoghurt i morse, finns fortfarande lite kvar såhär på hösten...

Nu ska jag göra mig iordning och åka till jobbet, ha en bra dag! /jimps

söndag 23 september 2012

Rotmos & fläsklägg på lchf vis



Vi har haft en lugn och skön Söndag idag. Efter att vi käkat rester från gårdagen till lunch så åkte vi hem till min syster Emelie och hälsade på henne, sonen Wille och barnens farfar Rolandh.

När vi kom hem så drog jag igång långkoket! Fläsklägg stod det på menyn idag. Jag har inte ätit det på hundra år så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Valde att göra en lchf variant på rotmos till det och det vart jättegott. En Svensk klassiker med lite lchf modifiering alltså. Köttet hade en supergod sälta och härlig konsistens. Moset med den goda rotsmaken och mycket fett. Ganska härligt med långkok förresten, dagar som den här när man har gott om tid.

Camilla är och tränar nu och kommer snart hem. Ska bli spännande att se vad hon tycker om maten ikväll när hon skall äta den. Hon är alltid skeptisk när jag kommer på att göra husman men blir oftast positivt överraskad.

Fläsklägg:
  • 1 st bit rimmat fläsklägg
  • 1 st gul lök
  • ½ st purjo
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 10 st vitpepparkorn
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 3 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • vatten
Lägg ner fläsket i en stor kastrull med nätet kvar utanpå. Slanta purjo och grovhacka löken. Lägg sedan lökhacket i kastrullen tillsammans med alla kryddorna. Häll på vatten så köttet blir helt täckt. Smula ner buljongen, koka upp och låt puttra under lock i 2 timmar.

Rotmos 4 port:
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st kålrot
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 100 g smör
  • 2 msk hackad persilja
  • salt
  • malen vitpeppar
Låt blomkålet och kålroten koka med köttet sista halvtimmen. Plocka sedan upp dessa och pure'a ner i en kastrull. Vrid på medelhög värme och rör ner smör, ost, creme fraiche och kryddorna. Smaka hela tiden av för att få till smaken. Då var det klart.

Servera en klicka rotmos med ett par skivor fläsklägg och ringla runt lite uttav kokspadet.


Nu börjar jag slöa till i soffan, men det är inte läge för det! Dags att byta om till innebandy outfitten. Säsongspremiär ikväll! Ha en go kväll på er. /Jimps

Grillbuffé och chokladmousse


Igår åt vi gott och hade trevligt med mina föräldrar. Matinspirationen kom från en sommarkväll när vi var på crusing i grannstaden och var hungriga och hamnade på Magasinet och där serverade de en helt underbar grillbuffé med färska korvar, nötkött och kyckling. Igår var Jimmy och Vincent till Ica Maxi och handlade jättegoda färska korvar i delidisken, lammkorv, oxkorv, ostkorv och salsiccia. Dessutom grillade vi kalvfilé, fläskkarré och till det grekiskt grönsaksfräs, salsa och avokadoröra. Fräscht och gott! Klicka här för att komma till receptet på grönsaksfräset. Klicka här för att komma till salsan och här för att komma till avokadoröran. Härligt med stora fat på bordet tycker jag och att man kan plocka det man vill och ta en gång till av det man tyckte var godast.


Till efterrätt blev en gammal klassiker, men inte mindre god för det, chokladmousse med mandelströssel, hade tänkt att att hasselnötter, men hade inga så det fick bli mandlar och det gick precis lika bra. Klicka här för att komma till recpetet.


Igår kom jag igång med träningen, var på en spinningpass på morgonen. Jag gillar klassiska pass som man blir helt slut av men inte behöver tänka så mycket, kordination är inte min starka sida. Så ikväll blir det ytterligare ett pass som passar mig perfekt, bodypump, tungt, härligt och teknik som man kan.

Idag ska vi åka och hälsa på Jimmy syster och lämna Vincents gamla kläder som han inte kan ha längre. Vi hade en källarrensardag igår och det är Jimmys favoritsysselsättning, han fullkomligt älskar att rensa. Vet nog ingen som har så lite saker som vi i förråd och källare, men det rätt skönt, varför spara på gamla grejer som man aldrig använder. Sen ska vi åka och veckohandla, imorgon drar det amerikanska temat igång, kommer att bli massa smarr. Ha en skön söndag! / Camilla

lördag 22 september 2012

Äggröra


Sparkade igång dagen med en äggröra, gott som alltid. Det spöregnar ute så det blir nog en innedag idag, bara det blir lite uppehåll på eftermiddagen är jag nöjd så vi kan grilla... Camillas föräldrar kommer hit och äter med oss, alltid lika trevligt.

Annars har vi en del som ligger över oss, lutar åt att det blir lite höstrensning i källaren. Klädkammare och förråd börjar svämma över och behöver verkligen lite kärlek! Inte det roligaste man kan göra men...

Ha en bra dag! /Jimps


fredag 21 september 2012

Blomkål-och kantarellgratäng plus en himmelsk kalvfilé


Idag jobbade jag en riktigt kortdag, bara till kl 13, tänk om man fick göra det varje fredag. Hade planerat att jag skulle ta mig en springtur efter jobbet, men jag kunde inte motivera mig att ge mig ut, men imorgon ska jag bara ut och röra på mig, mår ju mycket bättre när jag motionerar. Tycker inte om att jag är en sån periodare, att jag inte bara kan träna typ 2 gånger i veckan hela tiden. När jag väl kör igång med träning så blir det minst 4gånger i veckan och så tröttnar jag för när jag väl tränar så kör jag lätt samma sak också. Nej nästa vecka ska jag boka in en gymtid med instruktör och så ska jag fixa lite olika program och så ska jag tvinga mig att variera.
Nu till kvällens festmåltid, för det var verkligen en festmåltid. Åh vad jag njöt av varje tugga. Vi firar flera saker, för det första att Elsas operation gick bra och så firar ju vi 1år med bloggen. Vi brukar göra broccoligratäng, men idag gjorde vi en blomkål och gula kantareller istället och det blev minst lika gott om inte godare. Till det så hade vi grillade kalvfilé, som vi grillade hel ute på grillen med termometer. Och så hade vi två såser till, ska det var så ska det ju, en bea-sås, klicka här för att komma till receptet på denna lättlagade bea-sås och en rödvinssås. Köttet blev helt perfekt, mört och fint.

Blomkål-och kantarellgratäng 4miniformar
  • ½ litet blomkålshuvud
  • ½ purjolök
  • 1 vitlökssklyfta
  • ½-1dl förvällda gula kantareller
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 gram philadelphia
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • parmesanost
Börja med att steka svampen i en kastrull, salta och peppra, sänk värmen och fräs på purjo och vitlök. Dela blomkålen i små buketter och ha i. Ha sen i grädde, philadelphia och grönsaksbuljong, låt puttra ca 5minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela i 4 st miniugnsformar. Toppa med riven parmesanost. Sätt in i ugnen på 225grader i ca 20min eller tills gratängerna har fått fin färg.

Nu är vi minst sagt mätta och belåtna, dags för soffmys! Ha en trevlig fredagkväll! / Camilla

torsdag 20 september 2012

Chicken nuggets


Efter dagens promenad blev det inte så mycket mer gjort, både jag och Jimmy har varit helt slut idag, antagligen är det väl all spänning och oro som har släppt. Imorgon ska jag jobba igen och då hoppas jag att jag är piggare. Saknar verkligen att ha matsedel, då vet man vad som ska ätas och att man har allt hemma, nästa vecka är vi tillbaka med matsedel. Nu ska man inte klaga på dagens middag för den var hur god som helst och allt fanns hemma. Barnen var helt galna i det här, har nog aldrig sett de äta så mycket. Det vi åt var chicken nuggets med sallad och två olika röror at dippa i. Den ena var salsa, klicka här för att komma till receptet. Fick inspiration till chicken nuggetsen från bloggen Ryska dockor, bytte ut sesamfrönen mot jordnötsmjöl och det blev en fullträff. Vi gjorde nuggetsen i ugnen, men efter halva tiden tog vi ut hälften och friterade, och det är ju så klart godare att fritera, men smidigare och helt okej att köra i ugnen.

Chicken nuggets 4 port
  • 4 kycklingfiléer
  • ca 3 dl jordnötter
  • ca 3 dl riven parmesan eller nån annan smakrik ost
  • chicken & steak-krydda från Santa maria
  • 2-3 st ägg
Börja med att göra jordnötsmjöl som du gör med mandelkvarnen. Riv ost på den fina sidan av rivjärnet. Blanda jordnötsmjöl, riven ost och krydda med chicken & steak-kryddan på ett stort fat, smaka av blandningen så det blir lagomt kryddat. Vispa upp äggen i en skål med en gaffel. Skär upp kycklingen i bitar, ca 2x2cm. Doppa varje kycklingbit i först äggen och sen i ost och jordnötsblandning och lägg sen på en plåt med bakpapper på. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20minuter, sätt på grillfunktionen på 250 grader på slutet tills nuggetsen får fin färg, håll koll så det inte bränns vid. Om du vill fritera så ta ut nuggetsen efter halva tiden och hetta upp rapsolja i en kastrull till 160grader och fritera tills nuggetsen fått fin färg. Servera med sallad och röror.


Curry-&chiliröra
  • 2 dl creme fraiche
  • curry
  • sambal oelek
  • paprikapulver
  • vitlökspulver
  • ett stänk citron
Blanda creme fraiche med övriga ingredienser, smaka av tills du är nöjd med smaken.



Det här kommer vi garanterat göra igen, tror att det har blivit barnens nya favoritmat, de hade naturell creme fraiche och doppade och det var också jätte gott.
Ha en trevlig kväll! / Camilla

Höstpromenad



Fasen vilket skönt väder det är ute idag! Vi har precis kommit hem från en rejäl promenad i skogen. Dem här fina promenadstråken finns alldeles nedanför vårat område. Vi tog med oss lite fika och begav oss ut. Nu någon timma senare är man lagom matt efter all frisk luft, så vi passar på att slappa lite innan det är dax för matlagning.



Jo jag kom på idag att våran blogg blev 1 år i fredags! Det har helt gått förbi oss eftersom vi haft fullt upp. Men det måste vi självklart fira retroaktivt någon dag framöver med en riktig brakmiddag... Det har varit ett jätteroligt bloggår måste jag säga. Jag började lite spontant och Camilla hakade snabbt på, sedan har det helt enkelt bara flytit. Känns som vi utvecklas hela tiden och vi har hunnit med att göra många maträtter detta året utan att få idetorka vilket man befarade i början, men ju mer man lagar desto mer utvecklar man både kunskaper och fantasin. Intresset för bloggen och antal läsare varje dag är mycket större än vad vi kunde drömma om innan och det inspirerar oss om något! Så vi fortsätter att blogga och hoppas ni fortsätter hänga på oss ett år till...


Här satt vi och fikade i solen, hoppas ni också haft en skön eftermiddag! /Jimps

Torsdag


Känns superskönt att vara hemma och ta igen oss en dag tillsammans hela familjen. Man blir så sjukt trött efter all oro man gått omkring med. Så idag ska vi bara ha det mysigt och försöka få lite frisk luft i näsborrarna.

Till frukost idag åt jag stekt ägg och en carbzone macka med ost på, OCH kaffe! Upptäckte igår när vi kom hem att kaffet var slut, så jag åkte till affären för att köpa just kaffe. Men det slutade med att jag kom hem med massa andra grejer, men inget kaffe! Ungefär så jag känner mig just nu, trött och snurrig...

Nu är det dags att sparka igång den här dagen. Ha det fint allesammans /jimps