lördag 31 december 2011
Promenad med barnen
Lunch
Ha en bra dag! /Jimmy
Gott nytt år!
Dagens frukost blev en smoothie gjord på hallon, rysk yoghurt, grädde och ägg, gott och mättande!
Ikväll ska vi äta massa godsaker, det blir Surf ´n Turf till huvudrätt och kokospannacotta med bär till efterrätt. Men först ska jag jobba till kvällen, så nu ska jag ta och göra i ordning efterrätten, så lämnar jag resten till Jimmy.
Vill önska er alla ett Gott nytt år! Hoppas att ni får ett underbart 2012, känner på mig att det kommer att bli ett stort LCHF-år, spännande! Tack för att ni kikar in här! Stor kram / Camilla
fredag 30 december 2011
lchf fylld fläskfile med skysås
- 1 st fläskfile
- 1 st 100 g creme bonjour färskost av valfri sort
- 1 st schallotenlök
- 1 tsk paprikapulver
- salt och peppar
- smör att steka i
Börja med att fräsa fileen i en grill/stekpanna med smör tills den fått fin yta. Salta, peppra och krydda med paprikapulver under stekningen. Tag sedan av fileen och skär ett snitt tvärs över. Fyll den sedan med färskosten och en hackad schallottenlök. Bind sedan ihop hela fileen med bindtråd, stoppa i en termometer i den tjockaste delen och knuffa in i ugnen på 150 grader tills termometern visar 70 grader. Detta tar ca 30-40 min. När det är klart så lägg köttet åt sedan för att vila medans du gör iordning skysåsen (använd skyn från ugnsformen du stekte köttet i).
Skysås 2 port:
- steksky
- 1 st schallotenlök
- 1 dl grädde
- ½ msk soja
- smör
- salt och peppar
Börja med att fräsa på den hackade schallotenlöken i en kastrull med smör tills löken fått fin färg. Häll sedan ner stekskyn, grädde och soja. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt sedan koka ner en aning tills såsen fått fin konsistens. Det är alltid en balansgång när man skall göra en egen sås, man får labborera lite. Är det för kraftig smak tillsätt mer grädde, är det för mild smak kan du tillsätta lite extra fond om du har det hemma osv.
Man kan ju servera i stort sett vad som helst till en fläskfile, allt blir bra! Vi valde idag att enbart äta kokt sparris till. Ha nu en riktigt trevlig fredagskväll! /Jimmy
Sent lunchinlägg
En stor smoothie
Ha en bra fredag! / Camilla
torsdag 29 december 2011
Chilimarinerade kycklingklubbor
Nystädat, nyduschad och nylunchad
Dags att fixa håret och dra och handla. Ha det gott! / Camilla
Världens bästa frukost
Idag är lilltjejen mycket bättre, men ojoj vad hon har hostat inatt, lillpluttan! Idag ska jag handla godsaker till nyår, men först ska huset städas. Ikväll hade vi tänkt att premiäråka skidor, men nu regnar det och är 5grader varmt. Börjar bli riktigt stressad över att det inte är någe snö, hade till och med en mardröm om det igår. Kortvasan närmar sig med stormsteg... hur ska det gå?!
onsdag 28 december 2011
LCHF Kålpudding
LCHF Kålpudding
- ½ vitkålshuvud, ca 800-1000g
- 500 g köttfärs
- 2 gula lökar
- 1 msk fransk senap
- 1 msk soya
- 2 msk kalvfond
- 4 dl vispgrädde
- salt
- peppar
Strimla vitkål och fräs i en stekpanna tills den har fått lite färg. Skiva lök och stek tillsammans med köttfärs, salta och peppra. Ha i senap, soya, fond och grädde. Låt småputtra ca 5min. Smaka av om det behövs kryddas mer. Blanda vitkål och köttfärs i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 200grader i ca 25-30min.
Idag skulle jag ju handla mat till nyår, men istället fick jag åka hem till en sjuk dotter. Usch vad jobbigt det är när dom är sjuka, man önskade att man kunde ta över deras sjukdom. Hon har feber, snorar och hostar. Nu ligger hon och sover så sött, hoppas att det är bättre imorgon. Imorgon är jag ledig och då ska jag göra ett nytt försök med handligen, mina föräldrar ska vara barnvakt en stund. Ser framemot nyårsmaten, kommer att bli mycket gott. Oxfilé och hummer står på inköpslistan, kan ju aldrig bli fel!
Ha en bra kväll! / Camilla
Matlåda
lchf omelett
Omelett 2 port:
- 4 st ägg
- 2 dl grädde
- 1 dl riven ost
- ½ st liten rödlök
- 2 st skivor lufttorkad skinka
- 3 st färska champinjoner
- salt och peppar
- smör att steka i
Börja med att mixa ihop ägg, grädde och den rivna osten. Salta, peppra och låt sedan stå medans du hackar och steker rödlök, skinka och svampen i en stekpanna med smör. Vrid ner plattan något och häll över mixen. Låt stå och puttra tills den fått lagom färg på undersidan. Då var det dags att vända omeletten, ett kritiskt läge! men det enklaste är att använda en extra stekpanna och helt enkelt vända över den. Låt den få lite färg på nästa sida också. Klart!
Idag vankas det kvällsjobb för mig efter 3 st sköna lediga dagar! Hade kunna tänka mig att vara ledig ett par dagar till men de e inte så dumt att jobba heller.
Ha en bra dag! /Jimmy
Smoothie
tisdag 27 december 2011
Lax med limesmör och romsås
Ugnsstekt vitlökslax 4 port:
- 4 st laxfileer
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- salt och peppar
Börja med att fräsa fileerna i stepanna så dem får lite yta, placera dem sedan i en ugnsform. Pressa 2 st vitlöksklyftor över fileerna och häll över olivolja. In i ugnen i 20 min. Klart!
Romsås 4 port:- 1 dl creme fraiche
- 1 dl gräddfil
- 1 msk majonäs
- 1 burk stenbitsrom
- 2 tsk hackad gräslök
- 2 tsk hackad dill
- 1 st liten rödlök
- ½ pressad citron
- 2 krm paprikapulver
- salt och peppar
Hacka rödlöken och blanda sedan ihop alla ingredienserna i en skål, smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Vill du ha den som en röra så rör bara ihop ingredienserna, vill du ha den lösare som en sås så mixa den efteråt.
- 100 g smör
- 1 st lime
Blanda helt enkelt ner saften från en limefrukt i smöret och om du vill kan du också riva ner skalet för extra smak. Passar perfekt till både fisken och grönsakerna.
Jag använde frysta broccolikvistar som jag tog direkt ur frysen och fräste i smör på hög tempratur i en grillpanna i ca 6-7 min till det mesta av vattnet i dem dunstat och dem börjar få lite färg. Salta dem under stekningen, kanongoda!
Lunchbrejk
Barnen vill gärna inte äta sallad, det ville inte jag heller när jag var liten. Så jag gjorde tortellini med ostsås åt dem. Nu snackar vi inte nån färdig påssås! Det är så himla enkelt att göra en god sås så jag förstår egentligen inte varför någon köper färdiga pastasåser med diverse tillsattser i. Det enda som denna sås innehåller är grädde, riven ost, en skvätt kalvfond och lite salt. Toppa med lite hackad persilja. Barnen var eld och lågor! Gick verkligen hem.
Nu skall vi fortsätta att leka inne på barnens rum! /Jimmy
Mysdag
Back to basic
måndag 26 december 2011
Julafton nr 2
Nu har vi landat hemma och barnen har lagt sig, i morgon kommer bli ännu en ledig och rolig dag! Nu har vi ännu fler leksaker att leka med! Barnen kommer vara såå taggade när dem vaknar i morron bitti.
Annandagsfrukost
Min frukost idag gick inte av för hackor! Rostat sesambröd, hästkorv, julskinka, ägghalvor med kaviar och kaffe. Jag kan verkligen rekommendera sesambrödet, det är så jäkla gott speciellt att rosta!
Det känns ganska skönt att julen börjar trappas ner, så nu laddar vi batterierna denna vecka och ser fram emot nyårsafton. Då kommer vi vara hemma, ha det mysigt och laga riktigt fin mat!
Det har inte blivit mycket träning på slutet pga mycket arbete och annat julfej, känns sådär. Men nu blickar vi frammåt och tar nya tag! hoppas kunna klämma in extra mycket framöver så man kommer i fin form till kortvasan!
Ha en trevlig Annandag! /Jimmy
söndag 25 december 2011
Chilimarinerade räkspett med chili&limeaioli
Vitlök- och chilimarinerade räkspett på salladsbädd 8st spett
- 400 gram scampiräkor
- 1 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- sallad
- 2 avokado
- 1 rödlök
Dela chili och ta bort kärnorna om du inte vill ha det så starkt, hacka chilin och pressa vitlöken i liten skål, blanda i olivoljan. Häll marinaden i en plastpåse och ha räkorna. Marinera i minst en timme. Sätt på räkorna på grillspett. Ha lite olivolja i en grillstekpanna och grilla på hög värme på båda sidorna tills räkorna har fått fin färg. Hacka sallad, avokado, rödlök och lägg på en tallrik som en bädd, ringla över lite olivolja och lägg spetten uppepå.
Till spetten gjorde vi en chili-och lime aioli med creme fraiche att dippa räkorna i, mumsigt värre!Chili-och lime aioli med creme fraiche
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 röd chili
- 0,5 lime
- 1 äggula
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 1 dl matolja (ej oliv)
- ca 1 dl creme fraiche
Börja med att se till att alla ingredienser har samma temperatur, annars kan aiolin skära sig. Dela chilin och ta bort kärnorna, hacka chilin och ha i en skål tillsammans med pressad vitlök, saft från en halv lime, salta och peppra. Använd elvisp, stavmixer eller gör allt i en blender. Ha i äggulan och vispa kraftigt. Ha i lite olja i taget och vipsa under hela tiden, ha i olja tills aiolin ha fått en bra och tjock koncistens. Blanda i creme fraiche, ta lite i taget och smaka av tills du är nöjd med smaken.
Filmen Trassel såg vi efter promenaden och nu är det dags för Bilar 2. Vill aldrig att den här lediga dagen ska ta slut, vi har haft det så mysigt idag. Ha en mysig kväll! / Camilla
Dagens
Vad vi ska äta ikväll har vi ingen aning om, så nu ska vi ta en promenad till affären och se om vi kan få nån inspiration. Ha det bra! / Camilla